Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Preşedintele Ucrainei face un nou apel către liderii lumii.

Apelul său vine în contextul în care aeroportul din orașul Vinnița a fost bombardat cu opt rachete.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski, a cerut şi o zonă aeriană umanitară. Într-un discurs publicat astăzi, 6 martie, Zelenski cere „închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă și o linie umanitară, anunță Mediafax, citat de Ştiri pe Surse.

Preşedintele Ucrainei face un apel către liderii lumii: “Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru, construit de noi, de părinții și bunicii noștri, de generații de ucraineni”

Tocmai am auzit raportul despre atacul cu rachete de la Vinnița. 8 rachete împotriva orașului nostru, împotriva pașnicului nostru Vinnița, care nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia. În orice caz, o lovitură brutală și cinică de rachetă a distrus complet aeroportul. Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru construit de noi, de părinții și bunicii noștri, de generații de ucraineni. Repetăm în fiecare zi: Închideți cerul deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești, pentru toate avioanele de luptă rusești, pentru toți acești teroriști”, a explicat Zelenski.

Ucraina are nevoie urgentă de o zonă aeriană umanitară, fără rachete şi fără bombe aeriene

Preşedintele Ucrainei a făcut un apel către liderii lumii precizând că, dacă nu vor închide cerul pentru pentru Rusia, există o singură concluzie: “Voi vreți să fim uciși încet”.

Volodimir Zelenski i-a rugat pe liderii lumii să formeze o zonă aeriană umanitară, fără rachete, fără bombe aeriene.

De asemenea, preşedintele Ucrainei cere protecţie permanentă.

Și noi suntem oameni și este datoria voastră umanitară să ne protejați, să protejați oamenii, civilii. Și o puteți face. Dacă nu faceți acest lucru, dacă nu ne dați cel puțin avioane pentru a ne putea proteja, nu poate exista decât o singură concluzie: și voi vreți să fim uciși încet. Aceasta este, de asemenea, responsabilitatea politicienilor lumii, a liderilor occidentali. Astăzi și pentru totdeauna”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Articolul precedentGrădiniţele din Galaţi, solidare cu Ucraina: “Îmi aşteptam fata de la grădiniță. Până și copiii îşi doresc pace”
Articolul următorNumărul refugiaţilor din Ucraina a depăşit milionul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time