Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Conform anunţului făcut astăzi, 6 martie, de către Dominic Raab, vicepremierul Marii Britanii, războiul din Ucraina ar putea dura luni de zile, dacă nu chiar ani.

În cursul zilei de duminică, Dominic Raab a precizat că aliaţii internaţionali vor trebui să dea dovadă de „rezistenţă strategică” pentru a se asigura că preşedintele rus Vladimir Putin va da greş.

În a 11-a zi de război, vicepremierul britanic emite o afirmaţie cel puţin pesimistă legată de continuitatea conflictului dintre Rusia şi Ucraina

Misiunea noastră împreună cu aliaţii noştri este să ne asigurăm că Putin eşuează în Ucraina, şi aceasta va lua ceva timp. Vorbim de luni de zile, dacă nu chiar ani. Prin urmare, trebuie să dăm dovadă de rezistenţă strategică, deoarece acest (conflict) nu se va termina în câteva zile”, a declarat vicepremierul britanic, la postul de televiziune Sky News.

Dominic Rennie Raab este un politician britanic care ocupă funcția de prim secretar de stat și Secretar de stat pentru afaceri externe și Commonwealth, din iulie 2019. Membru al Partidul Conservator (Regatul Unit), a fost, de asemenea, membru al Parlamentului (MP) pentru Esher și Walton din 2010. Raab este de origine cehă-iudaică.

După zece zile de război, Rusia începe să realizeze costul real al războiului

Afirmaţia îi aparţine unui consilier apropiat al președintelui ucrainean. De asemenea, acesta precizează că, din acest punct, negocierile pot fi „constructive”.

Conform publicaţiei Gândul.ro, Volodimir Zelenski a avut o nouă discuție telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei.

Articolul precedentRăzboi și pace, Ucraina renaște. Mii de copii s-au născut în timpul invaziei rusești
Articolul următorIohannis: „Numai împreună putem asigura securitatea euro-atlantică şi pacea cetăţenilor noştri”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time