marea britanie razboi talibani
Foto: Pixabay.com

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă seară că e nevoie ca Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică să nu mai furnizeze armament Ucrainei, informează Reuters.

Oficialii de la Kremlin susțin că există pericolul ca anumite grupuri teroriste să intre în posesia sistemelor de rachete portabile Stinger, ceea ce ar genera amenințări pentru avioanele comerciale.

 „Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova.

Aproximativ 3.000 de americani s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina

Atât NATO, cât și UE, au anunțat că nu vor finanța arme Ucrainei, iar guvernul de la Budapesta a precizat, în urmă cu câteva zile, că nu va permite transferul de armament pe teritoriul Ungariei de teama riscurilor unor atacuri venite din partea Rusiei.

Cu toate acestea, vineri, administrația Joe Biden a declarat că va trimite Ucrainei arme antitanc, armament de infanterie și diverse tipuri de muniție, în valoare de 350 de milioane de lei, în ciuda cerințelor de la Kremlin. Oficialul administrației americane a precizat că armele sunt destinate soldaților ruși din prima linie care încearecă să oprească armata rusă.

„Statele Unite și aliații săi acționează împreună pentru a oferi ajutor Ucrainei. Punem în aplicare toate instrumentele de care dispunem pentru a sprijini poporul ucrainean în aceste momente dificile în care se apără împotriva agresiunii rusești”, a declarat oficialul american.

Președintele Zelenski a precizat că a vorbit cu omologul său american, Joe Biden, despre noile sancțiuni împotriva Rusiei și sprijinul financiar de care are nevoie Ucraina pentru a continua contraofensiva împotriva Rusiei.

„În cadrul unui dialog permanent, am avut o nouă conversaţie cu @POTUS (preşedintele Statelor Unite). Ordinea de zi a inclus probleme de securitate, sprijinul financiar pentru Ucraina şi continuarea sancţiunilor împotriva Rusiei”, a scris Zelenski pe Twitter.

Și Casa Albă a anunțat discuția cu președintele ucrainean, arătând că următoarea sancțiune împotriva Rusiei va fi suspendarea serviciilor Visa și Mastercard.

Articolul precedentZelenski: „Nu mai avem frontieră cu Polonia”
Articolul următorFranța, săgeți către Marea Britanie din cauza refugiaților din Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.