Foto: Digi24
Foto: Digi24

Ministerul Justiției din Ucraina a anunțat că din 24 februarie și până astăzi s-au născut peste 4.000 de copii și tot atâtea familii s-au format. Potrivit comunicatului de presă, în diferite părți din Ucraina viața continuă, chiar dacă țara este bombardată și atacată din toate părțile.

 „Oricât de mult ar vrea inamicul să ne distrugă, viața continuă. Și se nasc altele noi, în ciuda războiului. De la începutul războiului cu Rusia, s-au născut 4.311 copii în diferite părți ale Ucraina”, se arată în comunicat, potrivit G4media.ro.

De asemenea, 3.973 de tineri au decis să își întărească oficial alianța în timpul războiului, în ciuda invaziei rusești și a atacurilor constante venite din partea rușilor. „Ucrainenii nu își pierd spiritul și puterea credinței”, a anunțat Ministerul Justiției.

Nașteri în subteran

Zeci de femei au adus pe lume copii în subsolurile devenite adăposturi antiaeriene, slab iluminate și fără căldură. În ciuda condițiilor precare, proaspetele mame privesc cu optimism spre viitor și încearcă să își domolească frica și spaima.

De la debutul conflictului ruso-ucrainean, 230.000 de oameni au traversat granița dintre Ucraina și Moldova, iar aproape 120.000 au decis să rămână în țară.

Totodată, potrivit Poliției de Frontieră, în țara noastră au intrat, în interval de 24 de ore, peste 90.000 de oameni, dintre care 31.628 cetățeni ucraineni, în creștere cu 12% față de ziua precedentă.

„Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 11.055 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 16,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 18.369 cetăţeni ucraineni (creştere de 8,5 %). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 98.138 de persoane, dintre care 23.180 cetăţeni ucraineni (creştere de 1,6%)”, a anunțat Poliţia de Frontieră.

De la începutul războiului, la nivel național au intrat în țară 227.476 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 155.680 cetăţeni ucraineni. De asemenea, a fost suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie şi se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

Franța, săgeți către Marea Britanie din cauza refugiaților din Ucraina

Articolul precedentToți refugiații sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. Bogații trec granița escortați de poliție
Articolul următorVicepremierul britanic: “Conflictul din Ucraina ar putea dura chiar ani de zile”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.