Sursa foto: Instagram

Mașini de lux și protecția poliției, așa se descrie modul în care unii ucraineni au reușit să „evadeze” din Ucraina din cauza conflictului izbucnit în urmă cu 11 zile.

Într-un videoclip postat pe o rețea de socializare, mai multe mașini cu numere de Ucraina sunt escortate de Poliția Națională, sărind coada la vamă, în timp ce sute de oameni fără posibilități financiare au fost trași pe dreapta.

Coloana de mașini de lux se îndreaptă spre graniță, iar cei care au plecat pe jos din calea războiului așteaptă ore în șir la vamă.

Tensiuni la graniță din cauza regulii nescrise „cel bogat are prioritate”

Astfel de imagini nu reprezintă o noutate, în special în această perioadă dificilă. Inegalitățile dintre cei bogați și cei săraci se păstrează, iar regula „cel bogat are prioritate” se menține și în timp de război.

În urmă cu câteva zile, în țara noastră au intrat refugiați la volanul mai multor mașini de lux de sute de mii de euro. Unii dintre ei s-au cazat la cele mai luxoase hoteluri din Iași, iar în fața Hotelului Internațional erau parcate, pe 27 februarie, mașini a căror valoare depășea 1 milion de euro.

Mașinile de teren sunt preferatele ucrainenilor cu o stare financiară mai bună, iar o parte sunt doar în tranzit deoarece își doresc să ajungă în țările din Vest, precum Franța, Germania sau Italia.

În aproape toate hotelurile din Iași au fost cazați cetățeni ucraineni, susține unul dintre patronii de hotel din oraș. Acesta a mai precizat că bogații Ucrainei sunt oligarhii care sunt doar în tranzit și se duc spre țările vestice.

„Ucrainenii care au venit la noi nu sunt necăjiți. Au mașini de lux din gama Mercedes, Toyota, Land Rover. Sunt oligarhii ucraineni care sunt doar în tranzit prin Iași. Se duc spre țările vestice, nu rămân la noi. Au venit prin Republica Moldova de sâmbătă și stau o noapte la noi, la hotel. Cea mai ieftină cameră este 240 de lei și crește prețul. Vrem să ajutăm și refugiații ucraineni cu pături, saltele, dacă este nevoie să ducem și la Vama Siret”, a spus Vasile Pușcașu, patronul hotelului ”Traian”, din Iași, potrivit bzi.ro.

Rusia cere oprirea furnizării de armament Ucrainei. Mesajul administrației Putin către UE și NATO

Articolul precedentEugen Tomac: „Rusia a fost transformată în Gulag”
Articolul următorRăzboi și pace, Ucraina renaște. Mii de copii s-au născut în timpul invaziei rusești
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.