Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PMP Eugen Tomac a precizat că „Putin și lacheii” săi au reușit să transforme Rusia, peste noapte, în Gulag.

De asemenea, acesta e de părere că liderul de la Kremlin a fost prea sigur pe forțele armatei ruse și nu s-a gândit la faptul că ucrainenii vor ține piept acestei „operațiuni militare speciale.”

„Rusia a fost transformată în Gulag. Putin și lacheii din jurul său, inspirați de scenarii militare sovietice, au crezut că pot ocupa Ucraina în 48 de ore. Nu au luat în calcul niciodată eșecul acestei “operațiuni militare speciale”.  Odată cu eșuarea planului diabolic, au început să se resimtă instant efectele sancțiunilor fără precedent”, a scris Tomac.

„Rusia nu mai poate scoate bani și nici primi din afara sa”

Totodată, acesta a mai spus că toate sancțiunile impuse de Occident și izolarea definitivă de lumea liberă vor avea efecte devastatoarea asupra populației rusești.

„Rusia nu mai poate scoate bani și nici primi din afara sa. Decuplarea de la sistemul SWIFT a paralizat economia rusă printr-un click. Rusia nu-și poate folosi nici rezervele sale valutare constând în 630 miliarde de dolari. Marile companii occidentale care investiseră în Rusia și-au sistat activitatea, asta însemnând concedieri masive și prăbușirea fulger a economiei”, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea, politicianul a mai punctat faptul că Putin a decis închiderea instituțiilor media care activau în Rusia, printre care se numără televiziuni, radiouri sau publicații care au avut curajul să spună că invazia rusească asupra Ucrainei este o agresiune care a dus la izbucnirea unui război, nu o operațiune militară de denazificare cum au spus oficialii de la Kremlin.

.„La această oră, practic Rusia este complet izolată de lumea liberă, cetățenii săi nu au voie să spună public că în Ucraina este război pentru că riscă să fie condamnați la 15 ani de închisoare. Pe acest fundal al prăbușirii economice și lichidării definitive a libertății de exprimare, practic Rusia s-a transformat peste noapte într-un mare Gulag. Oare până când?”, a concluzionat Eugen Tomac.

Citește și: Rusia cere oprirea furnizării de armament Ucrainei. Mesajul administrației Putin către UE și NATO

Articolul precedentFranța, săgeți către Marea Britanie din cauza refugiaților din Ucraina
Articolul următorToți refugiații sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. Bogații trec granița escortați de poliție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.