Situația politică actuală a PMP este una extrem de delicată, după ce Eugen Tomac și președintele partidului, Cristian Diaconescu, au început să se atace reciproc în spațiul public.
Mai mulți reprezentanți ai PMP susțin că de mai bine de șase luni nu s-a reușit să se găsească o soluție în privința desemnării unui secretar general deoarece Cristian Diaconescu nu a mai convocat nicio ședință sau dezbatere la nivelul structurilor staturare ale PMP.
„Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleşii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie şi concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale şi generale”, se arată într-un comunicat semnat de 55 de reprezentanţi care sunt de partea lui Eugen Tomac.
„În PMP nu există un conflict între persoane”
De asemenea, aceștia infirmă ideea unei viitoare fuziuni cu altă formațiune politică, precizând că e nevoie de o abordare energică „pentru a recâștiga suflul și forța” partidului.
„Dorim să ne ţinem în continuare aleşii aproape, pentru ca împreună să reuşim din nou să-i convingem pe români că avem resurse pentru a dezvolta un partid liber, democratic, al valorilor creştine, patriotice, naţionale, cu corectitudine deplină în faţa românilor şi cu dragoste de ţară”, potrivit news.ro.
Mai exact, cei 55 de reprezentanți au anunțat că vor susține, pe 19 februarie, la congresul partidului, moțiunea lui Eugen Tomac, „PMP- un nou început pentru o Românie creştin-democrată”.
„Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriţi pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP. Patriotismul, pe lângă sentimente, înseamnă în bună măsură fapte iar noi acţionăm acum tocmai pentru a merge mai departe solidari, (re)uniţi pentru Romania”, se mai arată în comunicat. Între cei 55 de reprezentanţi ai PMP care au semnat comunicatul se numără 38 de preşedinţi de organizaţii judeţene.
Reamintim că președintele PMP, Cristian Diaconescu, l-a acuzat pe Tomac că a schimbat statutul partidului, astfel cei cu probleme penale nu vor fi excluși automat din partid. În replică, Tomac i-a cerut să participe la ședințe și să își asume funcția în care a fost ales. Diaconescu i-a răspuns colegului său de partid, afirmând că refuzul de a participa le ședințe reprezintă o formă de protest față de propunerile „disprețuitoare” la adresa partidului.
Cristian Diaconescu (PMP): „Ușa mea este în continuare deschisă oricărui dialog”