Dan Barna (Foto: Facebook)

La patru luni de când Dacian Cioloș a devenit președintele USR, tensiunile în interiorul partidului au escaladat, joi, după ce fostul premier a anunțat că își va da demisia dacă programul său ce conţine mai multe schimbări radicale şi reforme interne va fi respins. Dan Barna, fostul lider al USR, a reacționat și l-a acuzat pe Cioloș că vrea ca partidul să fie „condus din afară.”

Potrivit stiripersurse.ro, Barna a solicitat o reuniunea pentru ziua de duminică, de la ora 12, pentru a clarifica povestea demisiei  lui Cioloș și a amendamentelor la program.

 „Doar așa vom putea sa soluționăm criza pe care o traversăm într-o formă care să fie în interesul nostru, al tuturor. Sper ca demersul de transparență sa fie sprijinit de toți colegii din Biroul Național, indiferent de orice ne desparte”, se arată în  mesajul intern transmis de Dan Barna.

Cioloş propune modificarea statutului USR

Totodată, Cioloș a declarat, la o discuție cu mai mulți membri USR, că nu înțelege care este sensul prezenței sale ca președinte dacă programul pe care îl propune va fi respins, precizând că rolul lui nu este doar de a ieși în spațiul public și a de vorbi la conferințele de presă.

De asemenea, 25 de deputați, senatori și europarlamentari ai USR au semnat o scrisoare de sprijin în care arată că susțin modificările propuse de Cioloș.

„Trecem printr-o perioadă de criză, existând riscul de a sfârşi în irelevanţă, de a deveni un partid-breloc pe scena politică românească”, au transmis semnatarii scrisorii, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, o parte din membrii USR susțin că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, ar putea prelua conducerea partidului, acesta declarând în mod public că e pregătit pentru acest lucru.

Într-o emisiune la B1 TV, fostul ministru a catalogat drept PLUS un partid „ierarhic”, iar USR unul mai „democratic”, precizând că Dacian Cioloș nu a reușit să să adapteze la USR.

 „A pus în termeni ultimativi această nouă viziune a partidului care s-ar externaliza. A fost destul de șocant acest moment și pentru mine. Sper ca weekendul să fie un sfetnic bun pentru președintele nostru”, a spus Drulă.

Fostul ministru a Transporturilor a mai declarat că Dacian Cioloș decide să plece din fruntea partidului, acesta va prelua conducerea USR și își va face datoria.

Se rupe „lanțul de iubire” în USR? Cioloș amenință cu demisia, Barna vine cu un mesaj acid: „De fapt, tu nu ai loc de partid”

Articolul precedentMii de ucraineni au protestat împotriva agresiunii Rusiei
Articolul următorCei doi copii din Neamț care au căzut în râul Bistrița au murit
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.