Sursa foto: newsalert.ro

Cei doi frați, un băiețel de 7 ani și o fetiță în vârstă de 8 ani, care au căzut sâmbătă în râul Bistrița după ce gheața de la suprafața apei a cedat sub greutatea lor, au murit la spital.

Tragicul eveniment a avut loc în comuna Borca, județul Neamț, în jurul orei 14:40, fetița fiind scoasă din apă de către localnici la 100 de metri de unde a căzut, iar băiatul a fost găsit la 1 kilometru distanță de către pompieri.

La fața locului au intervenit forțe de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și SVSU Borca și Farcașa.

Cei doi au fost resuscitați zeci de minute de către echipajele de prim-ajutor, aceștia fiind transportați de urgență la spital. Duminică, 6 februarie, medicii au constatat decesul celor doi copii în jurul orei 04.00.

„Aseară, la 22:30, personalul medical de la UPU Piatra-Neamţ încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade şi luptau pentru viaţă. Dimineaţă am fost informaţi că a fost declarat decesul celor doi copii”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ Ramona Ciofu.

Oamenii legii au început o anchetă în acest sens și urmează să stabilească cum au căzut cei doi frați în apele înghețate.

MAI: „Supravegheaţi copiii!”

Totodată, vineri, 4 februarie, alți doi copii de 10 și 12 ani din județul Bacău au căzut în apele râului Bistrița tot după ce gheața pe care se jucau s-a rupt sub greutatea lor. Din fericire, ambii copii au fost salvați în ultimul moment de pompieri.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne a făcut apel la părinți să nu își mai lase copiii să se joace pe gheața râurilor în această perioadă.

 „Un share poate salva o viață! Vă rugăm să ne sprijiniți! Facem un apel către toți părinții, bunicii, adulții…Supravegheați copiii! Nu îi lăsați să se joace pe gheața râurilor, lacurilor! Pericolul este extrem de mare, iar despre consecințe nici nu are rost să vorbim!”,  au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Gabriela Firea: „Statul a eșuat în misiunea sa de a apăra această categorie fragilă din care fac parte copiii și adolescenții”

Articolul precedentConflictul din USR continuă. Dan Barna a convocat o reuniune de urgență
Articolul următorMinistrul Bogdan Aurescu, despre OCDE: „Reprezintă un loc unde vrei să te afli”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.