În cursul zilei de azi, 5 decembrie, Arafat a făcut anunțul conform căruia vaccinul ajunge la românii din mediul rural, cu ajutorul organizării centrelor mobile de vaccinare.
Cele două ministere implicate în această nouă campanie sunt Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul de Interne.
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că respectivele centre sunt destinate persoanelor interesate care, până acum, nu au avut acces la vaccin.
Pentru locuitorii de la oraș sau sat, vaccinul continuă să rămână „soluţia optimă” pentru prevenirea îmbolnăvirilor grave
Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a afirmat că măsura a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru convocate, duminică, de către premierul Nicolae Ciucă, arată Știri pe Surse.
În discursul din cadrul conferinței, Arafat a declarat că Guvernul va face apel către autorităţile locale ca prin serviciile de asistenţă comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate.
În plus, se are în vedere o colaborare între Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul de Interne, în scopul extinderii campaniei de vaccinare în mediul rural.
Campania de vaccinare din mediul rural este susținută de Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul de Interne
”Ministerul Apărării Naţionale sau Ministerul de Interne, sau împreună, trebuie să asigure centre mobile de vaccinare care să se deplaseze în zonele respective, unde sunt doritori. În zonele rurale vorbim, mai ales, despre unde să vaccineze oamenii care doresc să se vaccineze cu prima doză, a declarat Rael Arafat.
În cursul lunii noiembrie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat situația vaccinării în România pe localități.
Potrivit acestor date, rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22.52%, în timp ce în mediul urban este de 38.30%, iar în marile orașe de 40.11%.