Foto: Facebook

Sorin Grindeanu a declarat vineri că Marcel Ciolacu trebuie nominalizat de Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de prim-ministru. Mai mult, prim-vicepreședintele social-democraților a declarat că persoanele din prima linie a partidului ar trebui să ocupe funcțiile de miniștri într-un viitor guvern cu Partidul Național Liberal.

Fostul premier al României în perioada când Liviu Dragnea ocupa funcția de președinte PSD a specificat clar că „la un moment dat se ajunge într-un punct în care e nevoie de un compromis”. El a adăugat că clasa politică trebuie să găsească soluții urgente pentru situația actuală în care se află România. „Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România (…) înseamnă că ar trebui să plecăm cu toţii acasă”, a adăugat Sorin Grindeanu, citează Agerpres.

Sorin Grindeanu: „ Românii așteaptă soluții”

Mai mult, prim-vicepreședintele PSD a amintit că poporul român așteaptă din partea clasei politice soluții și nu ceartă. „De aceea ne-am întâlnit şi astăzi, să venim cu primele soluţii şi cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri”, a mai precizat Grindeanu.

Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunțat, vineri, că o viitoare coaliție cu PNL va fi posibilă doar cu acceptul partenerilor social-democrați. Joi, în urma negocierilor purtate între cele două partide, PSD a propus o alternanță de prim-miniștri. Florin Cîțu a declarat că ideea este una „interesantă” și așteaptă ca până luni să se ajungă la un consens. Președintele Partidului Național Liberal (PNL)a spus, joi seară, că discuțiile pe care le-a avut cu PSD au fost bune și s-au putut găsi mai multe lucruri în comun.

Florin Cîțu nu mai poate fi prim-ministru

Marcel Ciolacu a mai spus, în cadrul unui eveniment dedicat IMM-urilor, că își va asuma o viitoare colaborare cu liberalii pentru formarea unei majorități parlamentare. De asemenea, el i-a amintit lui Florin Cîțu că nu mai există varianta ca el să devină, din nou, prim-ministru. „Am avut o primă întâlnire și vom continua să avem întâlniri și poate vom ajunge la prioritățile românilor”, a mai spus liderul PSD.

Totodată, președintele PSD a dat asigurări că UDMR și minoritățile trebuie să facă parte dintr-un viitor Executiv.

Ponta: „Singură soluție este PSD”

Articolul precedentCîțu: „Vom introduce cât mai curând obligativitatea certificatului verde”
Articolul următorPălărie, despre decizia lui Cîmpeanu. „O rețetă inconștientă proprie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.