Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, e convins că Florin Cîțu a realizat că nu mai poate fi numit prim-ministru. Mai mult, președintele PSD i-a amintit că funcțiile în viitorul guvern vor fi împărțite după scorul obținut la alegerile parlamentare. „O să las eu de la mine și nu o să împart după scorul din sondaje”, a adăugat Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a dat asigurări că UDMR și minoritățile trebuie să facă parte dintr-un viitor Executiv.

De asemenea, liderul PSD a ezitat să vorbească despre planul unei guvernări cu Partidul Național Liberal pentru următorii ani. El a menționat că trebuie să hotărească „ce e de făcut până în februarie-martie și apoi să avem discuțiile pentru finalizarea acestui mandat”.

Negocierile pentru un viitor guvern continuă

Marcel Ciolacu susține că social-democrații vor găsi o formă de dialog cu liberalii pentru a scoate țara din criza politică. Mai mult decât atât, Ciolacu a mai menționat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut joi cu premierul interimar Florin Cîțu, că își asumă  guvernarea cu PNL. „Eu consider că în acest moment de răscruce al României, nu avem altă soluție politică”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui eveniment dedicat IMM-urilor.

Liderul PSD a precizat că nu se va implica „în acest proiect” fără o susținere din partea partenerilor sociali. Liberalii și social-democrații sunt aproape să bată palma pentru a merge împreună la guvernare în următorii șapte ani. Mai mult, în urma negocierilor de joi, PSD a propus o alternanță de prim-miniștri, idee pe care Florin Cîțu a catalogat-o drept interesantă.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL)a spus, joi seară, că discuțiile pe care le-a avut cu PSD au fost bune și s-au putut găsi mai multe lucruri în comun.

„Am găsit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criză în sănătate, în energie. Pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok”, a mai spus Cîțu.

Tot joi, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că nu va chema la consultări partidele politice  până când nu se va forma o majoritate parlamentară care să susțină un viitor guvern.

Ciolacu, întâlnire cu președintele PNL

Articolul precedentPolițist local, bătut de o femeie în stația de autobuz
Articolul următorPonta: „Singura soluție este PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.