Vineri dimineață, țara noastră a primit 200 de concetratoare de oxigen din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

Șeful DSU, Raed Arafat a precizat că 180 de concentratoare de oxigen vor merge către spitale, iar 20 pentru situații de urgență. Fiecare concentrator este de 8 litri. „Cu siguranță vor fi un sprijin major pentru noi, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Reamintim că la începutul lunii noiembrie, Israel a donat spitalelor din România 40 de concetratoare de oxigen. Mai mult, o echipă de specialiști în terapie intensivă au fost trimiși la spitalele din București.

OMS a ajutat România pentru a face față valului patru al pandemiei

Până în momentul de față, țara noastra a primit ajutor din partea a 11 țări europene și OMS. Statele au contribuit cu echipe medicale, echipamente și medicamente. De asemenea, unele dintre ele s-au oferit să primească pacienți cu COVID-19 în stare gravă. În ultimele trei săptămâni, nouă țări au oferit asistență României prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. Altfel spus, Olanda a trimis în România 550 de concentratoare de oxigen, iar Slovacia s-a oferit să doneze 500 de mii de teste antigen. De asemenea, aproape 18 mii de unități de anticorpi monoclonali au fost trimiși de Germania și Italia.

Peste 70 de pacienți infectați cu noul coronavirus au ajuns în spitalele din străinătate

Din cauza contextului epidemiologic nefavorabil, Ungaria s-a oferit să sprijine România prin punerea la dispoziție a unui număr de 50 de paturi la Terapie Intensivă.  Până în prezent au fost transferați peste 25 de pacienți la secțiile de AIT din centrele universitare Debrecen și Szeged.

În urmă cu trei zile, șase pacienți infectați cu COVID-19, aflați în stare gravă, au fost transferați în Germania. Numărul celor care ajuns în spitalele din Germania a ajuns la 18.

Până în momentul de față, 73 de români infectați cu COVID-19 au ajuns în spitalele din străinătate. Pacienții au ajuns în spitalele din Ungaria, Polonia, Austria și Germania. Dintre cei 73 de bolnavi, 22 au pierdut lupta cu virusul, iar 7 au fost transferați.

https://zin.ro/29/10/2021/administratie/arafat-cazuri-covid-platou-decese/Raed Arafat: ,,Vom avea zile cu număr mare de decese”

Articolul precedentPonta: „Singura soluție este PSD”
Articolul următorCîțu: „Vom introduce cât mai curând obligativitatea certificatului verde”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.