sursă foto: Facebook

Locuitorii din Sectorul 6 București sunt dezamăgiți, deoarece nu au continuat lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, finalizarea proiectului Ciurel. Astfel, PSD București va strânge semnături pentru ca reluarea lucrărilor, stopate de doi ani, de când Nicușor Dan a devenit primarul general al Bucureștiului.

„Bucureștenii din sectorul 6, la fel ca restul bucureștenilor, nu contează pentru primarul general Nicușor Dan și prietenii săi cu interese imobiliare.
Lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, continuarea proiectului Ciurel, nu au început în doi ani. Este, însă, singura alternativă pentru a reduce aglomerația în întreg sectorul și un sfert din oraș.
Nicușor Dan se opune total unui proiect care va debloca aglomerația din Sect
orul 6. El este principalul vinovat pentru care Podul Ciurel rămâne „cel mai scump viraj la stânga”, s-a exprimat Gabriela Firea, senator PSD și fost primar general al Capitalei.

PSD București va strânge semnături pentru continurea proiectului Ciurel. Gabriela Firea explică de ce Nicușor Dan nu dorește să continue lucrările

Sub pretextul că aceste lucrări îi afectează pe locuitorii din zonă, actualul primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, nu mai dorește să continue lucrările. Gabriela Firea susține, însă, că este obligat de lege să finalizeze proiectul, care, la acest moment, nu ar produce niciun disconfort oamenilor.

În mandatul meu de primar general, s-au făcut eforturi financiare și umane pentru a realiza acest proiect. Podul era realizat doar 10% și l-am terminat. Etapa II, drumul până la Centura Bucureștiului, era în stadiu avansat când echipa Firea a plecat din primărie. Se încheiau lucrările la proiectul tehnic. Pentru a reduce costurile, am modificat coridorul de expropriere: inițial erau afectate 200 de clădiri, iar în noul proiect erau doar 20 de imobile ce trebuiau expropriate. Doar Nicușor Dan nu susține continuarea lucrărilor. S-a opus permanent și a blocat timp de șase ani construcția pasajului, pe vremea când era „salva” Bucureștiul”, a subliniat Gabriela Firea.

Una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei este traficul îngreunat, iar administrațiile locale au propus de fiecare dată soluții pentru fluidizarea acestuia. Și consilierii locali PNL din Sectorul 1 București sunt dezamăgiți de actualul primar, Clotilde Armand, că nu se amenajează parcări suficiente, iar banii alocați pentru acestea merg pentru schimbarea inutilă a bordurilor. Zin.ro a detaliat acest lucru. Puteți(re)citi aici.

Citește și: Gabriela Firea, noi acuzații la adresa edilului general al Capitalei: Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan a blocat toate șantierele de lucrări


Articolul precedentApa de ploaie nu mai este potabilă nicăieri pe Pământ
Articolul următorJucării aproape noi, aruncate la ghenă: ”Sunt mii de copii care nu au jucării. De ce nu le-au donat?”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”