Foto: Facevook/ ”Jucării vechi Românești”
Foto: Facevook/ ”Jucării vechi Românești”

Mai multe persoane s-au arătat scandalizate de faptul că românii continuă să arunce obiecte aproape noi, fără să ia în calcul să le doneze celor fără posibilități materiale.

O fotografie publicată pe grupul de Facebook ”Jucării vechi Românești” a strâns numeroase comentarii, după ce o persoană necunoscută a aruncat mai multe piese de lego la gunoi. Mai mult, persoana în cauză a evitat pubela în care, de altfel, ar trebui colectat plasticul.

Obiceiurile se schimbă greu, iar gunoiul este aruncat lângă pubelă. Și nu doar gunoiul

Grupul de Facebook este format din colecționari și persoane care vând și cumpără jucării valoroase din România.

Totuși, oamenii sunt revoltați că tot mai mulți români se descotorosesc de obiecte care ar putea fi donate, precum haine, jucării sau chiar cărți.

Este o imagine foarte tristă, la fel ca aceea care a circulat în urmă cu câteva zile, când cineva a aruncat teancuri de cărți la gunoi. Păcat. Sunt copii care, în viața lor nu au visat la un joc de lego, că asta pare a fi”, a comentat un membru al grupului.

Păcat că unii aruncă. Mai bine le puneau într-o cutie, să le ia cineva acasă. Poate se jucau copiii și lăsau telefoanele să mai respire. Sunt mii de copii care nu au acces la jucării. De ce nu le-au donat?”, se întreabă un alt comentator.

Și cărțile ajung la gunoi: ”Nu pot fi donate. Nu sunt acceptate nicăieri”

În urmă cu 2 luni, în Cluj, zeci de cărți au fost aruncate la tomberon în cartierul Gheorgheni. Deși au fost recuperate de un clujean, mai multe persoane au acuzat că nu mai au ce face cu cărțile vechi, motivând că nimeni nu le vrea.

Nu pot fi donate. Nu sunt acceptate nicăieri. Dacă primesc un exemplu concret unde mă pot prezenta cu minim 500 de cărți (asigur eu transportul) și nu sunt trimis la plimbare acolo mă duc. De 2-3 ani le tot păstrez si încă încerc, dar cu ghinion”, a declarat un clujean, potrivit Știri de Cluj.

Nu ai unde dona. Am sunat la toate anticariatele din CJ sa le donez 3 saci cu cărți, culmea și colecții, dar nimeni nimic. Le-am dus la țară și aprind focul cu ele”, a precizat o altă persoană.

Articolul precedentPSD București va strânge semnături pentru continurea proiectului Ciurel
Articolul următorLiviu Dragnea acuză dezinformările din presă: ”În închisoare nu am fost nici bătut, nici violat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time