Marea Britanie introduce România pe lista verde

Liberul acces va fi valabil începând de duminică, la ora 4:00

Foto: preluare The Guardian

Marea Britanie modifică regulile de acces în interiorul țării, astfel că România intră pe lista verde începând de duminică. Cu toate astea, accesul nu se aplică și invers, de vreme ce țara noastră continuă să mențină această țară pe lista roșie, din pricina cazurilor de infectare cu tulpina Delta.

Noile măsuri intră în vigoare, în Marea Britanie, începând cu data de 8 august, ora 4:00

România nu este singura țară care beneficiază de noile măsuri. Austria, Letonia, Slovacia, Slovenia și Norvegia beneficiază, de asemenea, de liberul acces în Marea Britanie. Aceste măsuri au fost luate întrucât aceste țări, inclusiv România, au dovedit că prezintă un risc scăzut din punct de vedere al infectării.

În momentul de față, persoanele care sosesc din Franța nu mai trebuie să stea în carantină, ca până acum. Există, însă și o condiție: cei ce vor călători în Regat trebuie să dovedească cu au schema de vaccinare completă (două doze, în cazul Pfizer, AstraZeneca și Moderna și o doză în cazul Johnson&Johnson).

Mai mult, se vor produce modificări și în ceea ce privește statutul următoarelor țări, în raport cu Marea Britanie: India, Bahrain și Qatar. Acestea vor fi scoase de pe lista roșie și introduse pe lista galbenă.

La polul opus se află Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexic, care vor fi introduse pe lista roșie, informează Digi24.

Citește și: Incendii devastatoare în Italia, Grecia și Turcia. Autoritățile sunt depășite complet de situație

Articolul precedentCERT-RO anunță o tentativă de fraudă pe Facebook
Articolul următorCFR, licitație pentru modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.