Sursa foto: Twitter

Imaginile cu o mașină ce plimbă un „cadavru”  pe capotă, prin Timișoara, au devenit virale pe rețelele sociale, scrie spotmedia.ro.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș au anunțat că șoferul, în vârstă de 28 de ani, este un artist din grupul Baraka din Timișoara, iar ce transporta pe mașină era un exponat care semăna cu un cadavru uman.

Arta cere sacrificii, iar bărbatul s-a ales cu o amendă de 1000 de lei din partea oamenilor legii pentru nerespectarea regulilor de conviețuire socială.

Artă la un alt nivel în Timișoara

”Bărbatul este membrul unei asociaţii de tineri artişti din Timişoara, cunoscută cu acest gen de activităţii şi expoziţii”, transmite IPJ Timiş. 

De-a lungul timpului, cei din grupul Baraka din Timișoara au reușit să atragă privirile prin exponatele sale.

Reamintim că în urmă cu doi ani, ei au pus un un furnicar cu limbă albastră și cu coroană pe cap în Piața Unirii, fără aviz de la Direcția pentru Cultură. Cu toate acestea, grupul Baraka a avut autorizație de la primărie.

Primarul din acea perioadă a vorbit cu artiștii și a admirat creatura cu limbă albastră.

Prin zonă a trecut, tot miercuri seară, și primarul Timișoarei. S-a oprit să admire creatura cu limbă albastră și a stat de vorbă și cu artiștii.

„«Cred că o condiție necesară sine qua non ca ceva să fie artă este ca opera lui să nu poată fi făcută de cineva care nu este artist, chiar dacă i se vinde ideea». Le-am dat și exemple cu lucruri pe care ei le-au făcut și le-am spus «Acele lucruri, chiar dacă nu sunt artist, le-aș fi putut și eu face». Drept urmare, eu consider că nu sunt artă”, a spus Nicolae Robu în acea perioadă, relatează Tion.ro.

Citește și articolul:Realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania, tâlhărit în Timișoara de trei copii

Articolul precedentVIDEO. Un autocar cu 51 de turiști a intrat într-o casă, în Maramureș. S-a activat Planul Roșu
Articolul următorCauzele pentru care rechinii atacă: pescuitul iresponsabil și cadavrele animalelor aruncate în ocean
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.