Parlamentarii, solicitați să se implice în ajutarea turiștilor care au nevoie de Salvamont: ”Dorim mașini de intervenție cu semnale luminoase și acustice”

Este vorba despre dotarea mașinilor Salvamont cu semnale acustice și luminoase, cum este cazul ambulanțelor.

Un proiect de act normativ care ar contribui la salvarea turiștilor care au nevoie de ajutor se află de 6 ani de zile în comisiile Parlamentului, lucru semnalat de către reprezentanții Serviciului Salvamont. Din acest motiv, parlamentarii sunt solicitați să aprobe actul normativ care ar corela  două legi deja existente. Este vorba despre legea care nominalizează Salvamont ca serviciu de urgență cu obligația de a acorda primul ajutor, celalallt act normativ fiind cel privitor la legislația care nominalizează instituțiile care au prioritate în trafic în caz de intervenție, potrivit g4media.ro.

În cazul în care legea ar fi aprobată, mașinile Salvamont ar putea fi dotate cu semnale acustice și luminoase, cum este cazul ambulanțelor, lucru care le-ar permite intervenții mai rapide în situații de urgență

 ”Ar fi extraordinar de important, mai ales că intervenim la accidente montane și nu fiecare bază de salvare montană este pe munte. Sunt situații în care mașinile de salvare montană se deplasează între 50 și chiar 100 de kilometri pe drumuri publice, naționale, unde trebuie să respectăm tot ce se întâmplă pe șosea. Sunt situații în care stăm chiar și ore”, a declarat  șeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Mureș, Kovacs Robert. Potrivit acestuia, peste 8000 de persoane au fost salvate anul trecut de către echipele Salvamont România, și peste 35.000, în ultimii 5 ani.

Salvamont România a anunţat pe data de 3 iulie că, în ultimele 24 de ore, au fost primite 28 de apeluri prin care salvamontiştii erau chemaţi să intervină de urgenţă

Astfel, au fost salvate 28 de persoane, din care patru au fost predate echipajelor SMURD sau de la Ambulanţă. Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 28 de apeluri prin care se solicită intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe apeluri, 12, au fost pentru Salvamont Bacău, 6 pentru Salvamont SPJ Hunedoara, câte două pentru Salvamont Bistriţa-Năsăud şi Salvamont Sinaia, iar câte un apel a fost primit pentru Salvamont Prahova-Formaţia Azuga, Salvamont Predeal, Salvamont Borşa, Salvamont Albă, Salvamont Neamţ şi Salvamont Buşteni.

Amendă de 10.000 de lei la Greek Taverna din Mall Băneasa, după un control ANPC

v

Articolul precedentUn renumit vânător de trofee din Africa de Sud a fost găsit împușcat în cap
Articolul următorLunca Dunării aproape a dispărut, iar din Deltă am pierdut, până acum, 35%