Orban recunoaște că un candidat pursânge PNL nu ar fi învins-o pe Firea

„Credeți-mă sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize solide, pe studii, pe evaluări”, a insistat actualul lider PNL

Foto: Facebook

Cum premierul Florin Cîțu le-a trasmis un mesaj „ferm” colegilor liberali, în cursul săptămânii trecute, președintele PNL, Ludovic Orban, a ținut să-i răspundă acestuia, explicându-i de ce a ales să susțină un candidat non-PNL, în detrimentul cuiva din partid, la Primăria Capitalei. „Mesaj ferm pentru colegii mei, membrii PNL din București, cu mine președinte al partidului vom susține doar membri PNL la primăriile de sector. Votați înțelept când alegeți președinții de sectoare. Vă aștept alături de echipa câștigătoare”, spunea Florin Cîțu, la vremea respectivă.

Ludovic Orban: „Și eu mi-aș fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câștigăm alegerile cu candidați ai PNL”

„Credeți-mă sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize solide, pe studii, pe evaluări”, a mai spus Ludovic Orban astăzi, la sediul PNL Sector 2, adăugând că dacă și-ar fi asumat răspunderea de a face înțelegere cu USR PLUS și de a alege între cei doi competitori de la USR PLUS, Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, „candidatul care să fie sprijinit de PNL și de USR PLUS, astăzi primarul general al Capitalei ar fi fost Gabriela Firea, acesta este adevărul”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Ponta pune semnul egal între „Portocală” și desființarea SIIJ

Astfel, vorbim despre un așa-zis sacrificiu pe care actualul lider PNL l-a făcut, doar ca s-o învingă odată și pentru totdeauna pe social democrata Gabriela Firea.

Nu putem ști care ar fi fost realitatea dacă Ludovic Orban ar fi ales să susțină, pentru Primăria Capitalei, la fostele alegeri locale, un candidat pursânge PNL. Cu toate astea, ne putem imagina că ea ar fi fost una total diferită realității de astăzi.

Chiar și așa, actualul lider PNL nu pare să aibă parte de susținerea colegilor din partid, lista celor declarați de partea lui Florin Cîțu mărindu-se pe zi ce trece.

„Nu am venit nici să vă cert, nici să ridic tonul la dumneavoastră. Nu am venit nici să vorbesc despre sfânta cruce, despe sfânta credință, trebuie lăsate în sufletul fiecărui om, nu le mai amestecați în discursurile politice”, a spus Florin Roman, în timpul aceleiași ședințe.

Articolul precedentDacian Cioloș a decis: îi face concurență lui Dan Barna la șefia USR PLUS
Articolul următorKelemen Hunor: „Sistemul actual este bazat încă pe cerințele secolului XX”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.