Ponta pune semnul egal între „Portocală” și desființarea SIIJ

„Acum am înțeles ce useriștii le fac dosare peneliștilor. Să le facă, dacă le place!”

Foto: preluare ZF

După ce s-a aflat faptul că instituția europeană, Comisia de la Veneția, s-a declarat pro desființării SIIJ, fostul politician, Victor Ponta, a vorbit despre subiectul în cauză, având o oarecare strânsă legătură cu justiția din România, dacă este să luăm în calcul că, înainte să se înregimenteze în politică, acesta fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

Victor Ponta: „M-au ținut atâția ani în tribunale de drag”

În cadrul emsiunii moderate de Ionuț Cristache, de la TVR, Victor Ponta a declarat că, în momentul de față, nu mai are dosare pe nicăieri. „M-au achitat judecătorii”, a mai spus Victor Ponta, adăugând că acesta ar fi realul motiv pentru care SIIJ trebuie să se desființeze.

Acum am înțeles de ce useriștii le fac dosare peneliștilor. Să le facă, dacă le place!

Victor Ponta

Mai mult, Victor Ponta a mai vorbit, de asemenea, și despre fostul procuror Mircea Negulescu, zis și Portocală, cel care, conform relatărilor lui Victor Ponta, ar fi început „să plângă, eu sunt parte în dosar, că este abuzat de SIIJ”, a mai spus Victor Ponta, în cursul zilei de astăzi, în emisiunea „România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Citește și: Stelian Ion: „Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de Guvern. Voi solicita colegilor din coaliție convocarea unei sesiuni extraordinare în Parlament pentru votarea legii”

Reacția ministrului Justiției, Stelian Ion

Astăzi, Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri importante. Pentru cei care se străduiau să salveze această secție, să fie sprijinită, nu desființată, e foarte clar ce ne spune Comisia de la Veneția. Felicit autoritățile românești pentru inițiativa de desființare a SIIJ. Comisia a criticat de la început desființatea secției. Acum nu mai avem motive de reținere, secția trebuie desființată! În avizul pe care l-a dat CSM, acest aviz e criticat pentru că CSM a încurcat anumite lucruri din poziția Comisiei de la Veneția.

Stelian Ion

Articolul precedentRestricții de circulație pe DN1, în zona Sinaia!
Articolul următorGeorge Scripcaru pierde controlul PNL Brașov! Viceprimarul Rusu, noul președinte al organizației municipale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.