Stelian Ion: „Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de Guvern. Voi solicita colegilor din coaliție convocarea unei sesiuni extraordinare în Parlament pentru votarea legii”

„Astăzi Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri importante. Pentru cei care se străduiau să salveze această secție, să fie sprijinită, nu desființată, e foarte clar ce ne spune Comisia de la Veneția”, a spus ministrul Justiției astăzi, imediat după marele anunț

Stelian Ion (Captură video)

În urma veștii potrivit căreia Comisia de la Veneția și-a declarat susținerea pentru desființarea ghimpelui din coastă a actualei guvernări, SIIJ (Secția pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție), instituție lansată pe timpul guvernării PSD, ministrul Justiției, Stelian Ion, a oferit presei o serie de declarații. Așadar, ministrul are intenția de a le solicita colegilor din coaliție convocarea unei sesiuni extraordinare în Parlament pentru votarea legii de desfiițare a SIIJ.

Stelian Ion: „Trebuie refăcută competența DNA. Ce facem cu dosarele de la SIIJ. Se reface situația anterioară. Refacerea competenței structurilor specializate, inclusiv DNA, este foarte importantă”

Ministrul Stelian Ion a mai spus, de asemenea, că, din analiza Comisiei de la Veneția, rezultă faptul că Parlamentul a înființat această Secție, așadar tot el îl poate desființa. „Acest lucru nu este neconstituțional, iar Comisia de la Veneția spune că revine Parlamentului acest rol. Având aceste lucruri lămurite, acum Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă. Îi mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru acest proiect, care e blocat în Parlament. Varianta corectă e cea propusă de Guvern, cu acest mesaj mă voi duce miercuri în ședința coaliției”, a mai spus Stelian Ion, într-un live recent susținut la sediul Ministerului Justiției.

Stelian Ion a mai adăugat că în maximum două săptămâni de la primirea avizului, SIIJ va fi desființată, în mod oficial. „Le solicit senatorilor să ia degrabă în discuție acest proiect.”, a mai spus Stelian Ion.

Astăzi, Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri importante. Pentru cei care se străduiau să salveze această secție, să fie sprijinită, nu desființată, e foarte clar ce ne spune Comisia de la Veneția. Felicit autoritățile românești pentru inițiativa de desființare a SIIJ. Comisia a criticat de la început desființatea secției. Acum nu mai avem motive de reținere, secția trebuie desființată! În avizul pe care l-a dat CSM, acest aviz e criticat pentru că CSM a încurcat anumite lucruri din poziția Comisiei de la Veneția

Stelian Ion, ministrul Justiției

Citește și: Cîțu, mai bun ca Ion I. C. Brătianu? „Economia are cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”

Articolul precedentLudovic Orban confundă Partidul Liberal cu amvonul
Articolul următorOfertă de mită, înregistrată de un polițist cu body cam-ul din dotare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.