Un șofer a fost prins în fapt pe când încerca să mituiască un polițist din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti, după ce fusese oprit în trafic și se descoperise că nu era cu toate actele în regulă.

„Oferta” șoferului a fost înregistrată însă cu body cam-ul pe care omul legii o avea în dotare, iar de aici informația a ajuns sub formă de denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea.

Ulterior, șoferul a preferat să recunoască fapta și a încheiat un acord cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, conform înțelegerii parafate urmând ca acesta să fie condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că inculpatul conducea o autoutilitară pe raza oraşului Călimăneşti, fiind oprit în trafic de către un agent de poliție din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti. Ca urmare a verificării, s-a constatat că acesta conducerea autovehiculul fără asigurare RCA valabilă, sens în care a promis şi oferit polițistului o sumă de bani, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuţiile sale de serviciu, respectiv să aplice sancţiunile contravenţionale şi complementare prevăzute de lege, privind reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Polițistul a înregistrat discuțiile cu inculpatul prin intermediul dispozitivului body cam din dotare, acestea fiind folosite ca mijloace de proba în reținerea situației de fapt. Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vedearea confirmării acordului de recunoaștere”, au comunicat cei de la DGA.

Articolul precedentStelian Ion: „Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de Guvern. Voi solicita colegilor din coaliție convocarea unei sesiuni extraordinare în Parlament pentru votarea legii”
Articolul următorÎPS Teodosie îi dă creștinului voie să meargă la mare, însă are și câteva condiții