Foto: presidency.ro

În urma celei mai importante știri ale zilei, Klaus Iohannis reacționează. Dacă momentele în care acesta acuza CCR-ul păreau duse de mult, întrucât alte treburile mult mai importante se aflau pe ordinea de zi a președintelui, iată că victoria Laurei Codruța Kovesi de la CEDO pare să-l fi animat pe acesta întru a-i aduce aminte gâlceve mai vechi.

CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului. Drepturi care depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori fundamentale pentru orice societate democratică. Toate argumentele pe care le-am invocat la vremea când CCR a decis revocarea din funcție la propunerea unui ministru al justiției de tristă amintire se confirmă. O asemenea decizie a CEDO e fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul Constituției. Credibilitatea CCR, afectată de unele decizi luate în ultimii ani este și mai puteric zdurncită. (…)

CCR are obligația de revizui de îndată nu numai decizia referitoare la doamna Kovesi, dar și ale decizii luate cu privire la unele declarații politice”, a  declarat Iohannis.

Reacția Președintelui Iohannis

Articolul precedentBomba Kovesi: Ministerul Justiției nu îl mai vrea pe Tudorel Toader în Comisia de la Veneția
Articolul următorPSD este de părere că PNL este groparul firmelor românești
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.