Ouăle de ciocolată Kinder Surprise, retrase de la raft în mai multe țări din Europa!

Anglia, Franța, Germania, Suedia, pe lista de risc .

Popularele ouă de ciocolată Kinder sunt suspectate de infectare cu salmonella. Consumatorii trebuie să verifice dacă produsul are data de expirare între iulie 2022 și octombrie 2022. Câteva zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite în Europa, cu două săptămâni înainte de Paşte. Suspiciunile vizează produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia care au fost retrase de la comercializare de producătorul Ferrero.

Grupul Ferrero a comunicat marţi că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina de la Arlon (Belgia), care erau comercializate în Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia.

Purtătorul de cuvânt al grupului Ferrero a precizat că în cazul Franţei retragerea de la comercializare vizează mai multe sute de tone de produse din ciocolată. În cazul Franţei, 21 de persoane infectate cu salmonella au fost identificate de Centrul naţional de referinţă din cadrul Institutului Pasteur. 15 au afirmat că au consumat produsele Kinder afectate de retragere.

„Investigaţiile efectuate de Șanțé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

Produsele, retrase din cauza unei “legături potențiale cu un focar de salmonella”

În Marea Britanie, autorităţile sanitare au comunicat sâmbătă că au decis să retragă de la vânzare anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise din cauza unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”. Un purtător de cuvânt al autorităţii sanitare britanice a declarat marţi că 63 de cazuri de infectare cu salmonella au fost identificate în Marea Britanie.

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) a declarat că produsele au fost retrase din cauza unei “legături potențiale cu un focar de salmonella” în care au fost descoperite 57 de cazuri, dintre care puțin peste trei sferturi sunt copii cu vârsta de până la cinci ani.

Sunt vizate produsele Kinder Surprise de 20g şi 100g, care expiră între sfârşitul lunii iunie 2022 şi sfârşitul lunii octombrie 2022, Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022, Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022, Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

Kinder Surprise este un produs format dintr-o coajă de ou de ciocolată cu lapte care înconjoară o jucărie mică. Produsul este popular în Europa, dar rămâne interzis în Statele Unite ale Americii din cauza preocupărilor legate de pericolele de sufocare. Ferrero este una dintre cele mai mari companii de ciocolată și bomboane din lume. Corporația are sediul în Italia și deține alte produse populare precum Nutella, Ferrero Rocher și Tic Tacs. Ferrero nu a răspuns la cererea de comentarii a presei britanice.

Bugetul programului „Anghel Saligny” va fi suplimentat

Articolul precedentBugetul programului „Anghel Saligny” va fi suplimentat
Articolul următorRomânia va sprijini financiar Republica Moldova ca să aibă grijă de refugiații ucraineni