Germania, Franța și România, au convenit să aloce 695 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a o sprijini să facă față venirii a peste 100.000 de refugiați ucraineni pe teritoriul său.

„Vom consolida rezistența Republicii Moldova și în domeniul financiar. În acest scop, am convenit astăzi să sprijinim Moldova cu împrumuturi, sprijin bugetar și alte ajutoare financiare în valoare de 695 de milioane de euro.”, a declarat ministrul de externe german Annalena Baerbock.

Republica Moldova, „cel mai vulnerabil” vecin al Ucrainei

Guvernul român pregătește un ajutor financiar suplimentar de 10 milioane de euro pentru Chișinău, a anunțat marţi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Republica Moldova este „cel mai vulnerabil” vecin al Ucrainei, primind cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor, a explicat oficialul român.

„Războiul din Ucraina, pornit în mod ilegal de Rusia, a creat multe probleme în vecinătate, legate nu doar de provocările de securitate din regiune, pentru securitatea europeană şi euroatlantică, ci şi pentru ţările vecine Ucrainei, iar Republica Moldova a trebuit să facă faţă unui număr mare de refugiaţi”, a declarat Bogdan Aurescu.

Guvernul României pregătește un pachet suplimentar de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova, în valoare de 10 milioane de euro. Ministrul Bogdan Aurescu a mai menționat acordarea de către România a unei asistențe în valoare totală de 3,8 milioane de euro, constând în 5.000 tone de păcură pentru sprijinirea securității energetice a Republicii Moldova și în importante cantități de carburanți.

Bogdan Aurescu a subliniat organizarea de coridoare verzi pentru preluarea directă în România, pe cale rutieră și feroviară, de refugiați ucraineni din Republica Moldova, cu scopul de a sprijini persoanele afectate de războiul din Ucraina, precum și de a prelua din presiunea cu care se confruntă sectorul public și cel neguvernamental din Republica Moldova.

Ouăle de ciocolată Kinder Surprise, retrase de la raft în mai multe țări din Europa!

Articolul precedentOuăle de ciocolată Kinder Surprise, retrase de la raft în mai multe țări din Europa!
Articolul următorNicolae Ciucă vrea să fie viitorul lider al PNL