Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat este din noi victima unui fake news ce circulă pe rețelele de socializare. În contextul în care cei aflați în funcții de decizie sunt, sau ar trebui să fie, exemple pentru populația căreia i se cere să respecte măsuri restrictive, o poză cu șeful DSU ce se află într-un magazin fără mască este virală pe Facebook, însoțită de descrieri cu cuvinte grele.

Raed Arafat încearcă, din nou, să combată acest bombardament de fake news la adresa sa, care, pentru mulți protestatari, este considerat „răul absolut”.

 „Cu cateva ore mai devreme au aparut pe mai multe conturi postari care folosesc o poza cu mine la cumparaturi, fara masca, insinuand ca ar fi o poza recenta in contextul deplasarii mele intr-o misiune oficiala in afara Romaniei. Tin sa aduc la cunostinta celor care au vazut aceasta poza in diferite postari, ca poza nu este una recenta,  fiind de mai mult decat un an, cand purtarea mastii nu era obligatorie.

Ca sa fac si o gluma, intre ziua in care a facut cineva poza respectiva si ziua de astazi, sunt cu aprox. 12 kg mai putin!”, a scris Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a precizat că denigrarea lui nu se va termina aici, dar, în același timp, are încredere în populație, dar mai ales capacitatea acestora de a filtra informațiile.

„Cei care incearca din rasputeri sa ma denigreze, cu siguranta vor continua sa faca acest lucru lansand informatii false peste tot si cu oricare ocazie pe care o au. Am increderea ca marea parte a populatiei stiu acest lucru deja!”, a concluzionat șeful DSU, Raed Arafat.

Informații false prin alipirea unor surse credibile

Luna trecută, DSU a atras atenția că atât în presa scrisă, cât și pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite rețele de socializare au circulat informații false care sunt prezentate drept o „declarație” atribuită lui Raed Arafat, iar cei care o răspândesc au adoptat o nouă strategie: se folosesc de citarea unei surse credibile, respectiv Digi24. Aceste declarații nu există însă nici pe site-ul digi24.ro și nici nu au fost difuzate în vreun fel de televiziunea Digi24, au precizat cei de la Digi24.

PNL anunță posibile schimbări la vârful DSU

Articolul precedentPremierul Cîțu a anunțat posibilitatea revenirii la normal, de la 1 iunie
Articolul următorTanczos Barna: Ministrul Mediului sau vânătorul de serviciu?