Într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a anunțat că există o foarte mare posibilitatea ca de la 1 iunie să putem să revenim, gradual, la normal, adăugând că, în ceea ce privește momentul actual, „este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce facem în perioada următoare”.

Florin Cîțu: „Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză”

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții.”, a declarat azi Florin Cîțu, citat de Digi24.

În plus, acesta a adăugat că este nevoie ca populația să înțeleagă importanța vaccinării, remarcând că în mediu rural campania se durează mult mai lent decât în mediul urban. Premierul Cîțu mizează, de asemenea, pe ajutorul bisericii în acest sens.

  • Cu toate astea, trebuie reamintit faptul că unul dintre motivele pentru care populația care locuiește în mediul rural nu se vaccinează poate fi și lipsa centrelor de vaccinare din localitățile mici, multora dintre cetățeni fiindu-le imposibil să se deplaseze, mai ales dacă discutăm despre populația vârstnică.

„Este important ca toată lumea să dorească să se vaccineze”

Viktor Orban interzice accesul presei libere în spitale

„Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie.”, a subliniat Florin Cîțu.

Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă

Florin Cîțu, în conferința de presă susținută astăzi la Palatul Victoria

Declarațiile integrale ale premierului

  • În plus, potrivit premierului, românii nu vor avea nevoie de certificatul verde.
Articolul precedentBerbeceanu este noul city manager al Municipiului Deva
Articolul următorRaed Arafat fără mască, un fake pentru discreditarea medicului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.