Autoritățile din Ungaria, manevrate direct din „bagheta” premierului Viktor Orban, au de gând să restricționeze accesul presei libere în cadrul spitalelor și a centrelor de vaccinare, anunță Hotnews.ro.

Viktor Orban favorizează accesul „presei de casă”

Nu e prima dată când premierul ungar Viktor Orban alege să faciliteze accesul în cadrul instituțiilor statului unui segment nișat, „de casă”, al presei. Cu toate astea, noua sa decizie vine să alimenteze revolta publică, măsura aducând Ungaria cu un pas și mai aproape de dictatură, în forma sa teoretică – cel puțin momentan.

Din cei 914 kilometri de autostradă din România, doar 17 sunt în regiunea Moldovei

Informația a fost dezvăluită de un memorandum intern, potrivit agenției de presă DPA, citată ulterior de Agerpres. Din respectivul memorandum aflăm că singurul trust de presă acreditat va rămâne MTVA, trust îndrăgit de premierul Ungariei, responsabil, în trecut de vehicularea multor „teorii ale conspirației”. Astfel, MTVA va beneficia de exclusivitatea, în ceea ce privește accesul în spitale și centre de vaccinare, fiind singura instituție de presă care va avea dreptul să filmeze ori să fotografieze în incinte.

Explicația?

Prezența presei libere ungare ar „perturba” procesul de vaccinare.

Cu toate astea, restul jurnaliștilor, adică cei ce nu fac parte din respectivul trust agreat de Viktor Orban, ar putea să obțină, în mod gratuit, imagini foto și video de la MTVA – firește, realizate prin filtrul acestora.

Articolul precedentDin cei 914 kilometri de autostradă din România, doar 17 sunt în regiunea Moldovei
Articolul următorBerbeceanu este noul city manager al Municipiului Deva
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.