Cristian Diaconescu (PMP, Facebook)

Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe, a declarat, sâmbătă, că cetățenii ucraineni au nevoie de tot sprijinul pe care îl putem oferi, precizând că „vremea selfiurilor a trecut” de mult.

De asemenea, acesta a afirmat că Putin vrea să taie drumul european și euroatlantic al Ucrainei, afirmând că „ne așteaptă un război rece.”

„Din această perspectivă România are nevoie de partenerii săi europeni şi euroatlantici. Garanţiile de securitate din partea aliaţilor noştri se află la cel mai înalt nivel”, a declarat Diaconescu, la Timișoara.

„Românii nu au de ce să se teamă”

Totodată, fostul lider PMP a mai declarat că în ciuda războiului din apropierea noastră, românii nu au de ce să teamă.

„Ne aflăm într-un moment complicat, există probleme, primele pe care le constatăm sunt cele legate de migraţie. Precizez că e exceptională reacţia poporului român în sprijinul celor care au avut nevoie”, a spus fostul ministru de Externe.

Întrebat dacă există discuții despre o viitoare fuziune cu AUR, politicianul a spus ferm că nu au existat și nu vor exista astfel de discuții în viitorul apropiat. Mai mult, acesta a precizat că reprezentanții AUR au lansat această idee și că a existat un grup de parlamentari care au avut intenția de a trece la PMP deoarece erau nemulțumiți de conducerea lui Simion.

De asemenea, Diaconescu a vorbit și despre așa-zisul congres în care președinte a fost ales Eugen Tomac. Acesta a spus că instanța nu l-a recunoscut.

„Sunt câţiva colegi care s-au aflat în moţiunea votată la congresul din martie anul trecut şi se află şi acum pe o altă moţiune votată la o întâlnire nerecuoscută juridic. 41 de colegi sunt incompatibili, ocupând funcţii pe 2 moţiuni. Neexistând o decizie în instanţa, orice decizie este contestabilă, inclusiv penal. În instanţa au fost contestate actele premergătoare, deciziile lor, procesele sunt în derulare, vor dura aproximativ 2 ani. Deciziile lor vor fi contestate în continuare. Dacă se doreşte că acest partid să existe, trebuie găsită o formulă pentru că actuală conducere să fie recunoscută. Cei 41 de colegi vor fi înlocuiţi şi sper că în 10 zile să revenim la treaba pentru că din punct de vedere politic comunităţile aşteaptă nu conflicte interne, ci mesaje pe care să le susţină”, a concluzionat Diaconescu, potrivit news.ro.

Eugen Tomac, mesaj tranșant pentru Cristian Diaconescu: „Crede în AUR? Să-şi ia lucrurile şi să se ducă în AUR, nu este nici o tragedie”

Articolul precedentJudeţele din România care oferă sprijin pentru animalele de companie ale refugiaţilor ucraineni
Articolul următorRefugiaţii ucraineni din Cluj, şocaţi de preţurile la alimente. “Cum rezistaţi? Cum pot trăi oamenii aici?”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.