Sursa Foto: Red Panda România
Sursa Foto: Red Panda România

Asociaţia Red Panda din România vine în sprijinul refugiaţilor ucraineni care au ajuns în ţara noastră.

Mulţi dintre aceştia au reuşit să fugă din calea războiului, fără a abandona animalul de companie.

Dacă vii din Ucraina în România și ai nevoie de un loc pentru ca animalul tău să stea în plasament pentru o perioadă de timp, în oricare dintre orașele cartografiate mai jos, ne poți contacta și încercăm să te ajutăm”, au scris membrii asociaţiei pentru protecţia animalelor, pe contul de Facebook.

“Vă ajutăm să vă păstraţi animalul de companie, fie că este vorba de o pisică, un câine, o rozătoare, o pasăre, sau chiar şi un cal”

Asociaţia non-guvernamentală a precizat că a fost formată o adevărată reţea de oameni. Scopul comun al acestora este ca refugiaţii ucraineni să îşi păstreze animalul de comapanie.

Prin urmare, voluntarii vor lucra, în mod constant, şi îi vor informa pe ucraineni despre mijloacele prin care patrupedul poate fi acomodat în România, indiferent de durata de timp.

Vă putem ajunta cu adăpost pentru câteva zile, săptămâni sau luni. Este important ca animalul să fie compatibil cu condițiile de plasament. Prin urmare, vă rugăm să ne contactați prin mesaj privat, la Red Panda România. Vom verifica toate detaliile şi, împreună, ne vom organiza”, se arată în mesajul distribuit pe pagina de Facebook.

Mobilizare pe Facebook: există mai multe grupuri care oferă informaţii despre adăposturi sau foster

Cu siguranță veți găsi multe mai multe soluții în toate orașele din România, pentru că o mulțime de organizații și persoane și-au deschis casele, așa că vă rugăm să întrebați!”, se mai arată în mesajul postat de Asociaţia Red Panda.

Pe Facebook, există mai multe pagini care oferă ajutor pentru proprietarii ucraineni care s-au refugiat împreună cu nevuvântătoarele. De asemenea, reprezentanţii oferă foster și îngrijire, la următoarele adrese:

Help to Ukrainian dog owners/breeders – temporary home and care for pets;

Ukraine Animal Rescue Information;

Ukraine Refugees & Animal Transport/Housing/fostering RefugeBooking.com

Articolul precedentRomânia oferă bani refugiaților ucraineni care fug din calea războiului
Articolul următorCristian Diaconescu: „Poporul ucrainean are nevoie de noi”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time