Sursa foto: Adevărul.ro
Sursa foto: Adevărul.ro

După invazia Rusiei, un bărbat ucrainean a ajuns la Cluj Napoca.

Refugiatul a povestit că a mâncat o banală cină, împreună cu soţia, într-un restaurant din Cluj. În momentul în care a primit nota de plată, familia a suferit un real şoc.

Aproape 70 de euro, pentru o banală cină, în Cluj

Bărbatul din Ucraina se numeşte Oleg şi se arată revoltat nu doar de suma pe care i-a cerut-o restaurantul, ci şi de preţurile din supermarketurile din Cluj-Napoca.

Mai mult, ucraineanul susține că ar fi mâncat aproape o lună, în ţara natală, din banii pe care i-a plătit în România doar pentru o cină, a precizat Adevărul, citat de publicaţia Gândul.ro.

Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa. Nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev, ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a spus ucraineanul.

“Am calculat vreo 70 de euro, echivalentul în lei. De banii ăştia mâncam aproape o lună, acasă, în Ucraina”

Dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai spus bărbatul citat de Adevărul.

Clujul, mai scump decât multe alte oraşe din Europa

Bărbatul a venit şi cu exemple din alte ţări europene, precizând că a vizitat atât Franţa, cât şi Italia. Oleg a explicat cum, pe durata unui concediu, s-a aflat la Paris.

Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a spus acesta.

Articolul precedentCristian Diaconescu: „Poporul ucrainean are nevoie de noi”
Articolul următorIohannis a vizitat tabăra de refugiați din vama Siret. Ce mesaj a transmis șeful statului cetățenilor ucraineni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time