Ioan Ciugulea, liderul ALDE Olt, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii îl acuză cu Ciugulea că ar fi cerut și primit mita de la o firmă pe care a favorizat-o în 2012 la o licitație publică organizată de Consiliul Județean

DNA l-a trimis în judecată pe Ioan Ciugulea, șeful organizației ALDE Olt, totodată vicepreședinte al Consiliului Județean Olt. Acesta ar fi luat mită în valoare de peste 300.000 de lei, relatează G4Media. Informațiile inițiale sunt extrase dintr-un comunicat remis de Parchet.

Ioan Ciugulea a cerut și primit mită pentru favorizarea unei licitații publice

Potrivit sursei citate, Ioan Ciugulea ar fi primit mită de la o anumită firmă, favorizată de acesta în obținerea unui contract de licitație publică organizată de Consiliul Județean Olt. Mai exact, conversațiile dintre reprezentanții firmei și Ciugulea s-ar fi desfășurat într-un mod indirect, cu promisiunea (tot indirectă) că licitația se va desfășura în așa fel încât firma să obțină viitoarele contracte cu instituția Consiliului Județean Olt.

Călin Popescu Tăriceanu, inculpat pentru luare de mită

Într-o primă instanță, o sumă de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate prin operațiuni fictive, direct din conturile unei societăți comerciale – subcontractantă a firmei căreia îi fusese atribuit proiectul – în conturile altei firme, deținute de Ioan Ciugulea. Ulterior, o altă sumă de 159.002 lei ar fi fost trimisă chiar la cererea lui Ciugulea, (06.09.2012 – 25.03.2013), din conturile aceleiași societăți către conturile unei firme de la care societatea deținută de liderul ALDE ar fi achiziționat materiale de construcții în trecut.

Cu toate că s-a încercat, DNA nu a reușit să pună sechestru pe bunurile lui Ciugulea, întrucât acesta nu deține absolut nimic pe numele acestuia.

În acest moment, dosarul ce îl vizează pe politician este trimis la Tribunalul Olt, pentru judecare.

Articolul precedentOLAF a identificat tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid
Articolul următorMorun de 140 de kilograme, salvat de Poliția de Frontieră, din mâinile braconierilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.