Primarul Sectorului 5, întâlnire oficială cu delegația Primăriei Municipiului Chișinău

„În toate primăriile din România și din Republica Moldova ar trebui să se facă doar politica cetățeanului, nu cea de partid.”, a spus edilul Sectorului 5, în cadrul întâlnirii

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a avut astăzi, 5 martie 2021, o întâlnire oficială cu o delegație a Primăriei Municipiului Chișinău, condusă de edilul capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Primarii au discutat despre problemele cu care se confruntă la nivelul instituțiilor pe care le conduc, însă și despre soluțiile pe care le-au identificat, destinate rezolvării acestor probleme.

Primarul Sectorului 5, de părere că singura politică de care ar trebui să se țină cont este cea a cetățeanului

„Mă bucur că suntem astăzi împreună cu dumneavoastră, frații noștri de peste Prut și mă bucur că vorbim și simțim la fel. Știu că în mare parte ne confruntăm cu aceleași probleme, atât la Primăria Sectorului 5, cât și la Primăria Municipiului Chișinău. Important este să acționăm în interesul cetățenilor și să încercăm pe cât posibil să le facem viața mai ușoară. În toate primăriile din România și din Republica Moldova ar trebui să se facă doar politica cetățeanului, nu cea de partid.”, a spus Primarul Sectorului 5, în cadrul întâlnirii.

La rândul său, primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a declarat de acord cu afirmațiile edilului Sectorului 5 și adăugat că politica nu are ce căuta în nicio primărie, oriunde s-ar afla aceasta.

De asemenea, primarul Ceban a adus în discuție necesitatea unei reformei în cadrul instituțiilor primăriilor, afirmând că angajații care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu ar trebui să plece, pentru a lăsa loc profesioniștilor dornici de muncă, cei care pot ajuta la dezvoltarea Municipiul Chișinău.

Schimb de cadouri între primari

La sfârșitul întâlnirii oficiale dintre reprezentanții celor două instituții, Primarul Municipiului Chișinău i-a dăruit Primarului Sectorului 5 o cutie cu celebrele bomboane moldovenești „Bucuria”, în timp ce edilul Sectorului 5 i-a oferit lui Ion Ceban unul dintre tricourile de „luptă” din campania electorală și o plachetă.

Începutul unei prietenii de durată

Primarii au promis că pe viitor vor mai avea astfel de întâlniri și că vor face tot posibilul să se ajute reciproc în scopul dezvoltării celor două administrații. Mai mult decât atât, primarii și-au manifestat dorința ca pe viitor cele două instituții să se înfrățească.

Cristian Popescu Piedone, critic la adresa lui Nicușor Dan după suspendarea PUZ-urilor

Articolul precedentMorun de 140 de kilograme, salvat de Poliția de Frontieră, din mâinile braconierilor
Articolul următorAna Birchall crede că doar un ministru al Justiției poate opri fuga condamnaților din țară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.