Sursa foto: Edupedu

Consiliul Național al Elevilor a reacționat după ce Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că există posibilitatea renunțării la folosirea testelor non-invazive pe bază de salivă în școli.

Aceștia au precizat că la aproape doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, guvernanții dau dovadă de o lipsă de coerență, neînțelegând că e nevoie de un dialog constant cu autoritățile responsabile de implementarea măsurilor de prevenție împotriva virusului, dar și cu partenerii de dialog social.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că astfel de informații nu ar fi ajuns în atenția Ministerului Educației.  

„Suntem obligaţi să privim cum clasele din România ajung să îşi închidă, rând pe rând, uşile”

Totodată, reprezentanții elevilor susțin că testarea reprezintă „un act indispensabil” pentru menținerea unităților de învățământ deschise cu prezență fizică pentru cât mai mult timp.

„Menţinerea procesului de testare a elevilor şi profesorilor reprezintă, poate, unica metodă prin care autorităţile pot asigura un minimum de siguranţă pentru elevi şi profesori, testele reprezentând, în fond, un mijloc prin care putem preveni apariţia unor forme severe de boală în rândul celor implicaţi în actul didactic”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Național al Elevilor.

Reprezentanții elevilor au mai precizat că în lipsa unor măsuri  complementare există riscul închiderii școlilor, „rând pe rând”, iar numărul profesorilor și elevilor infectați cu Covid-19 să crească de la o zi la alta.

Robert Avram, preşedintele interimar al Consiliului Naţional al Elevilor, a declarat că încă este nevoie de testele non-invazive pe bază de salivă.

„Suspendarea acestui proces ar reprezenta o lipsă clară de responsabilitate din partea autorităţilor, în contextul în care vârful celui de-al cincilea val nici măcar nu a fost atins”, a declarat Robert Avram, potrivit G4media.ro.

Reamintim că luni, Raed Arafat a precizat că se va face o analiză privind impactul testelor non-invazivă pe bază de salivă, în contextul în care mai mulți experți au anunțat că acestea nu detectează infecția cauzată de tulpina Omicron.

 „Dacă vom considera că sunt fără valoare adăugată, este posibil să ajungem să decidem să le oprim. O să vedem acest lucru”, a afirmat Raed Arafat în acea perioadă.

Ministerul Educației solicită clarificări în privința testării pe bază de salivă

Articolul precedentPrimarul Piedone continuă controalele. Nici Cora, nici Profi nu au trecut testul
Articolul următorPreședintele PSD Iași susține că orașul are nevoie de un primar legitim
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.