Președintele PSD Iași susține că orașul are nevoie de un primar legitim

Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei.

Viorel Blăjuț, președintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, a declarat că orașul a avut parte, de la căderea comunismului, doar de primari interimari, precizând că Iașiul are nevoie de un edil care „să nu intre pe ușa din dos a Primăriei.”

„Calea interimatului n-a dus la nimic bun. Primarii care au fentat voinţa ieşenilor au ajuns, unde au ajuns. O fi o pedeapsă, un blestem, Dumnezeu ştie!”, a precizat social-democratul.

De asemenea, acesta a menționat că Primăria trebuie să organizeze alegeri anticipate deoarece „votul ieşenilor suverani este calea directă pentru a fi ales primarul Iaşiului.”

Președintele PSD Iași cheamă oamenii la urne

Totodată, Blăjuț speră ca interimatul lui Daniel Juravle să fie scurt, iar ieșienii să poată vota în mod democratic un nou primar.

„Sper ca interimatul domnului Juravle să fie unul scurt şi cum Constantin Simirad a ajuns primar în Iași după alegeri anticipate, la fel, anul acesta, ieşenii să fie chemaţi la urne şi să aleagă în mod democratic primarul legitim al oraşului”, a concluzionat preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ.

Cu toate acestea, viceprimarul care îl înlocuiește pe Mihai Chirica a declarat că activitatea primăriei se desfășoară fără probleme, iar peste o săptămână, consilierii locali vor discuta despre bugetul local.

„Vreau să vă asigur că activitatea municipalităţii se desfăşoară fără sincope, iar serviciile Primăriei Municipiului Iaşi funcţionează în parametri normali. Echipa noastră şi-a asumat în faţa comunităţii ieşene proiecte importante şi ne vom asigura că acestea vor deveni realitate”, a spus viceprimarul Daniel Juravle, potrivit g4media.ro

Totodată, acesta a mai precizat că lipsa unui buget „frânează foarte mult investițiile”, dar are speranța că totul se va rezolva deoarece „orașul nu poate sta pe loc.”

Reamintim că primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Liberalul și cu Gabriel Harabagiu sunt suspectați că au semnat mai multe documente, cu încălcarea legii, legate de construirea unui bloc în Iași.

Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, a anunțat că vor avea loc mai multe discuții cu privire alegerile anticipate.

Mihai Chirica are restricţii de a intra în Primărie

Articolul precedentConsiliul Naţional al Elevilor: „Stânga nu ştie ce face dreapta în Guvernul României”
Articolul următorMii de ucraineni au protestat împotriva agresiunii Rusiei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.