În recenta problemă a sporurilor pe care le primesc bugetarii, inițiată de premierul Florin Cîțu, jurnaliștii de la Newsweek România au făcut o analiză a situației de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, unde sporurile pot depăși și 1.000 de euro pe lună.

Săptămâna aceasta, premierul a spus că a aflat personal că există anumite sporuri care sunt date „după ureche” și a promis că va face o analiză.

Cîțu a mai promis că vor fi introduse criterii de performanță și că vor fi eliminate mai multe sporuri pentru condiții vătămătoare. Până una alta, potrivit Newsweek, la ANSVSA un șef de serviciu are spor de muncă de 5.300 de lei /lună, în condițiile în care are un salariu de 13.500 de lei pe lună, iar secretarul general al ANSVSA are al doilea cel mai mare spor pentru condiții de muncă: 4.054 de lei pe lună.
Nici voucherele de vacanță nu sunt de neglijat, valoarea acestora ajungând la 348.000 lei, iar salariații primesc inclusiv o indemnizație de hrană, de 3.813 lei.

Articolul precedentLiderul deputaților PSD atenționează că decizia de a redeschide școlile este pe fondul unui „haos general”
Articolul următorCiolacu îi acuză pe Năsui și pe Cîțu: ”Pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”