În cursul zilei de vineri, Claudiu Năsui anunța într-un mesaj pe pagina de Facebook că ”Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia”.

De asemenea, Năsui declara că a încercat rezolvarea a mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat.

De la blocaje în evaluare, la găsit finanţare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri a trebuit să reparăm maşina din mers. Am reuşit să găsim şi finanţare, graţie ministrului Cristian Ghinea. Am reuşit să creştem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenţia să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omişi prima dată„, a completat Claudiu Năsui.

Ca răspuns, Marcel Ciolacu, susține că actualul Guvern nu este în stare să gestioneze programele pentru IMM-uri.

Președintele PSD este de părere că Guvernul nu ar fi capabil să atragă fonduri europene, susținând că actuala conducere nu ar trebui să fie lăsată să se ocupe de banii europeni pentru că ”pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”.

”Pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”

Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenții poți avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!”, a scris Marcel Ciolacu.

Ciolacu insistă că Guvernul ar avea credibilitate zero și că banii europeni, bani de care Romînia are o deosebită nevoie, nu ar trebui să ajungă pe mâna unor ”amatori”.

Pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar și coerent! Și pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”.

Președintele PSD contrazice, practic, inițiativa lui Claudiu Năsui, afirmând că ”Florin Cîțu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR”.

Cel mai probabil, o neînțelegere, una dintre multele neînțelegeri cu care se confruntă mai nou, Marcel Ciolacu.

Foto

Articolul precedentSporuri de bugetari: șefii de la ANSVSA își rotunjesc salariile lunar chiar până la 4.000 de euro
Articolul următorSalariile mari nu tulbură indolența funcționarilor Primăriei Galați: o întreagă stație de epurare furată de hoții de fier vechi, o nouă investiție amânată cu anii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time