Sursa Foto: Facebook

Un nou scandal la orizont, pe problema salariilor de la Metrorex, respectiv pe anumite creșteri salariale stabilite în toamnă. Prima oară problema a fost semnalată, evident, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, iar astăzi și colegul său din USR, Cristian Ghinea, care conduce Ministerul Fondurilor Europene, a dorit să dovedească cât de bine cunoaște domeniul. Dacă ministrul Drulă atrăgea atenția că Metrorex reușește cu greu să acopere din venituri proprii sub 30% din cheltuielile salariale, iar restul prin subvenție de la bugetul național, prin Ministerul Transporturilor, Ghinea vorbește despre „aranjamente mafiote”.

Referirea este la un nou contract colectiv de muncă, care prevedea ca salariile să crească în procent de 18% din toamnă, Cristian Ghinea subliniind că liderul de sindicat de la Metrorex încearcă un soi de „răscoală” după ce ministrul Transporturilor a trimis corpul de control.

Colegul meu Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor a zgândărit gaura neagră de la Metrorex.
În an de pandemie, când mulți români stau cu frica zilei de mâine, când enorm de mulți antreprenori nu știu pe unde să scoată cămașa, ne-am fi așteptat ca sindicatele din companiile de stat unde oricum sunt salarii mari să se abțină. Dar nu, liderul sindical Rădoi (care e acolo de când eram eu student, unul dintre puținii supraviețuitori ai generației de sindicaliști Miron Cozma) a aranjat cam ilegal înregistrarea unui nou contract colectiv de muncă la Metrorex, cu o creștere de 18% a salariilor. Fix astă toamnă.
Drulă a trimis Corpul de Control să verifice cum s-a produs o asemenea minune bugetară, în condiții de pandemie și de prăbușire a veniturilor companiei.
Companie care oricum trăiește din subvenții de la bugetul de stat.
Cine crede ca am venit la guvern să ștampilăm aranjamente mafiote se înșeală.
Vedeți aici ce organizare de bandă și ode pentru Rădoi.
Epoca Miron Cozma / Jimmy Hofa a apus
”, avertizează pe Facebook ministrul Ghinea.

Articolul precedentPercheziții în București și Ilfov în Dosarul „Unifarm” – VIDEO
Articolul următorSubofițer al ISU Harghita, hoț de carburant. Procurorii l-au trimis în judecată pentru o pagubă de peste 9.000 de euro