Sursa Foto: Facebook

După ce luni de zile social democrații au susținut că elevii trebuie să meargă în bănci pentru cursuri, decizia de a redeschide școlile început de luni iarăși nu e văzută ca cea mai fericită ideea a Guvernului Cîțu. Cel care explică și de ce este liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care arată într-un interviu la RFI că totul este legat de campania de vaccinare și de testarea în masă, care sunt în dezastru în România.

Cu toate acestea, Simonis admite că lucrurile nu au funcționat de fapt niciodată în România, și nu vorbim doar despre ultimul an, acesta precizând că nu știe ca „în ultimii ani de zile să fi existat vreun domeniu în care să fi excelat noi, ca națiune”.


Liderul social democraților din Camera Deputaților arată pentru sursa citată că școlile nu pot fi deschise în siguranță dacă profesorii nu sunt vaccinați și dacă, în continuare, nu se fac testări.

Noi am cerut această deschidere a școlilor concomitent cu testarea, dacă nu se poate vaccinarea și vedeam o statistică zilele trecute, sub 10% din cadrele din învățământ s-au vaccinat până acum. Or această deschidere a școlilor anunțată târziu, anunțată din scurt, nu a fost o chestiune pregătită, practic, aceste școli se deschid așa cum s-au închis, într-un haos general. Nimeni nu știe unde se deschid și unde nu se deschid, nimeni nu știe dacă dascălii sunt vaccinați, dacă se fac aceste teste gratuite, pe care noi le cerem și pe care alte state europene le-au făcut, au testat, gratuit, evident, copii și profesori, în permanență, pentru a identifica eventualele cazuri de îmbolnăviri și a fi izolate…

Campania (de vaccinare n.r.) nu funcționează. Au existat zeci de mii de persoane introduse peste rând, în fața celor care erau considerate persoane vulnerabile (…). Eu, personal, de exemplu, nu m-am vaccinat, deși vreau s-o fac, îmi aștept rândul și în momentul în care o să știu că voi putea face acea programare, o voi face cu plăcere”, a spus Alfred Simonis.

Articolul precedentInspectoratul Regional în Construcții Sud-Est Constanța se va desființa
Articolul următorSporuri de bugetari: șefii de la ANSVSA își rotunjesc salariile lunar chiar până la 4.000 de euro