Ex-primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, se află în continuare în grija autorităților germane, după ce a reușit să fugă din țară imediat înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Iar din țară, continuă procedurile pentru extrădarea acestuia, în condițiile în care fostul primar pare să se simtă mult mai bine pe teritoriul german.

Potrivit lui Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, în documentele trimise în Germania, Ministerul Justiției arată că, în cazul în care va fi extrădat, fostul primar va avea „condiții speciale” de detenție, respectiv camere mari. Potrivit aceleiași surse, Statul român a explicat în documentație că, într-o primă fază, fostul primar va fi dus la Penitenciarul Rahova, apoi la Aiud, după care va merge la penitenciarul din Baia Mare.

Declarațiile avocatului au fost făcute la Digi 24, însă acesta a subliniat că, indiferent de promisiuni, Cherecheș „refuză în continuare extrădarea și rămâne de văzut ce vor decide instanțele din Germania”.

Statul român indică exact camera și condițiile speciale (…). Practic, arată că va primi o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane.

Pare că domnul Cătălin Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate față de ceilalți deținuți.
Avocații din Germania urmează să formuleze și ei un punct de vedere referitor la datele transmise de Ministerul Justiției din România, care spune că i-a rezervat celule speciale, diferite de ale celorlalți detinuți.

Problema e dacă pot fi acordate aceste condiții speciale raportat la ceilalți deținuți și dacă există garanția că, odată adus în țară, vor fi respectate aceste condiții pe toată perioada detenției”, a declarat avocatul lui Cherecheș, citat de Hotnews.

Cătălin Cherecheș este în Germania din noiembrie, după ce a fost prins în mașina unei mătuși. Cherecheș era urmărit general ca urmare a faptului că fusese condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Potrivit sentinței, lui Cherecheș i-a fost interzis să mai fie primar.

Articolul precedentCiolacu, asigurări: „Va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%”
Articolul următorCiolacu, în vizită la Muntele Athos