Sursa: orthodoxianewsagency

Înainte de Bobotează, premierul PSD Marcel Ciolacu s-a recules într-un cadru sfânt, la Muntele Athos.

Detalii despre vizita premierului au fost oferite pe site-ul orthodoxianewsagency, unde au fost publicate totodată și fotografii, precum și video, inclusiv din timpul slujbei.

Ciolacu nu a fost singur, alături de acesta fiind prezent totodată și vicepremierul PSD Marian Neacșu.

Sâmbătă, 6 ianuarie, Profesorul Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi, Arhimandritul Efrem, și frăția Vatopedi l-au întâmpinat pe Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. Recepția oficială prevăzută de ordinul bisericesc a avut loc la poarta Mănăstirii, iar apoi în Biserica Catolică a Mănăstirii unde s-a făcut o rugăciune specială și s-au schimbat discursuri”, se arată în anunțul oficial.

Ciolacu a măsrturisit în video că a fost învățat „să simtă chemarea Muntelui Sfânt”, ținând să mulțumească la rândul său.

Aș vrea să vă mulțumesc pentru această onoare și această primire, pe care, din punctul meu de vedere, nu o merită niciun pământean”, a arătat Ciolacu, care a făcut referire și la războiul dintre „două popoare ortodoxe”, Ucraina și Rusia, motiv pentru care a subliniat că este „cel mai bun moment să ne rugăm pentru pace, care trebuie să vină cât mai curând. Un popor fără credință, o lume fără credință, este pierdută”.

Totodată, Ciolacu a arătat că încearcă să conducă „cu credință”. „Mâine voi fi la slujba de Crăciun alături de dumneavoastră”, a mai spus premierul Ciolacu.

Ciolacu a mai fost la Muntele Athos în urmă cu câteva luni, în aprilie 2023, când era președinte al Parlamentului României.

Articolul precedentCazul primarului Cherecheș, update: Statul român îi promite „condiții speciale” în penitenciar
Articolul următorAmbasada SUA din România reamintește că reînnoirea vizelor se face fără interviu