Sursa: Facebook (AP Photo/John Minchillo)

Aimplă, rapidă și fără probleme. Așa este prezentată varianta reînnoirii vizei – fără interviu – de către Ambasada SUA în România.

Nu este tocmai o noutate acest mod de reînnoire a vizelor pentru anul în curs, Ambasada SUA anunțând încă din toamnă că există această variantă, scopul fiind acela „de a aproba un număr record de vize pentru cetățenii români eligibili în anul fiscal 2024”.

Iar pentru cei care la care nu a ajuns această informație, Ambasada SUA în România a publicat astăzi o postare pe Facebook, ca reminder:

Rezoluție pentru Noul An: Să vezi New York-ul? Marele Canion? Să-ți vizitezi familia? Reînnoiește-ți viza SUA prin curierat acum și transformă rezoluțiile în realitate!”.

Tot ceea ce trebuie să facă cetățenii români cărora li s-au eliberat anterior vize este să viziteze pagina Reînnoire Viză, aici fiind detaliate criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu, adică fără a fi nevoie să de prezinte la Ambasada SUA din București.

Pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu va propune solicitanților o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru reînnoire a vizelor. Solicitanții eligibili vor fi rugați să tipărească pagina de confirmare Fără Interviu și să depună documentele necesare la unul dintre birourile firmei de curierat din România.

Documentele necesare sunt: pașaport (cel valabil şi cel anterior), pagina de confirmare a formularului DS-160, fotografii recente, chitanța pentru taxa de viză /dovada plății, pagina de confirmare Fără Interviu și documentele corespunzătoare în funcție de categoria de viză solicitată.

Oricât de mult ne bucurăm să întâlnim solicitanții de viză la interviu, dorim să vă ajutăm să evitaţi efortul de a vă prezenta la Ambasadă, dacă nu este absolut necesar. În acest scop, varianta fără interviu este simplă, rapidă și fără probleme”, se arată în anunț.

Articolul precedentCiolacu, în vizită la Muntele Athos
Articolul următorAUR intră în „Iarna Românilor”