Prima ședință de Guvern din acest an s-a desfășurat ieri, iar înainte, așa cum se obișnuiește, premierul Marcel Ciolacu a explicat în mare despre ce vor discuta miniștrii cabinetului său.

Însă, dincolo de explicațiile privind proiectele de legi și alte acte, Ciolacu nu a uitat să puncteze și asupra altor aspecte.

Unul dintre punctele aduse în discuție de premierul PSD a fost cel legat de plata, începând chiar de astăzi, a pensiilor majorate conform legii.

Aceasta după ce în toamnă, Noua Lege a pensiilor a fost adoptată în Camera Deputaților, for decizional, cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” şi 17 abţineri, adică majoritar. Și, înainte de a face mențiunile vizavi de modul în care se va aplica legea, Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că nu este vorba despre promisiuni deșarte:

Chiar dacă avem în față un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România și românii pe primul loc în toate deciziile noastre.

Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine (azi – n.r.) va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

Este prima majorare a pensiilor din acest an. Urmează recalcularea din septembrie, care va face dreptate pentru milioane de pensionari”.

Ciolacu nu a uitat însă să sublinieze că țara noastră, inclusiv de când deține funcția de premier, s-a concentrat în ultima perioadă pe investiții, iar „anul 2024 va fi tot despre economie și viața românilor”.

Articolul precedentEuroparlamentarul Corina Crețu, trage „un semnal de alarmă privitor la ascensiunea partidelor extremiste și populiste”
Articolul următorCazul primarului Cherecheș, update: Statul român îi promite „condiții speciale” în penitenciar