Sursa: Facebook

Europarlamentarul Corina Crețu face pe Facebook o retrospectivă a realizărilor din anul care tocmai s-a încheiat, însă printre rândurile scrise se află și câteva sfaturi pentru anul în curs.

Aceasta leagă cumva trecutul de viitor și trage „un semnal de alarmă privitor la ascensiunea partidelor extremiste și populiste”, în perspectiva alegerilor care se vor derula în acest an.

Într-adevăr, mare parte din postare cuprinde o retrospectivă „a celor mai importante proiecte de lege votate în Parlamentul European în anul 2023” și se încheie cu o urare: „Noul an să vă aducă sănătate, fericire și succes în toate aspirațiile voastre!”.

Pentru cei interesați, Corina Crețu scrie că în 2023 au fost votate o serie acte normative, printre care Pactul European pentru Migrație și Azil, Raportul privind sănătatea mintală, Actul European privind Inteligența Artificială, Raportul privind implementarea politicii de coeziune 2014-2020, Raportul privitor la supravegherea activităților financiare ale Băncii Europene de Investiții, Raportul privind încheierea Convenției de la Istanbul pentru combaterea violenței împotriva femeilor, cel privind reducerea inegalităților și promovarea incluziunii sociale în perioade de criză pentru copii și familiile acestora, cel privind combaterea despăduririlor globale, Rezoluția privind starea întreprinderilor mici și mijlocii din Uniunea Europeană, Raportul referitor la modificarea mecanismului propus de soluționare a obstacolelor juridice și administrative în context transfrontalier.

Parlamentul European a susținut în mod neclintit integrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, prin rezoluții care au solicitat în final plata de despăgubiri de miliarde de euro pentru veto-ul nejustificat al Austriei. În final, Consiliul Uniunii Europene a decis în unanimitate o integrare etapizată – astfel, din martie 2024 vom putea circula pe cale aeriană si maritimă fără controale. În ceea ce privește desființarea controalelor pe cale terestră, negocierile vor continua pe parcursul anului 2024. (…)

Doresc să vă exprim recunoștința mea pentru sprijinul și dedicarea dumneavoastră în fața tuturor provocărilor pe care le-am întâmpinat împreună în 2023. Anul 2023 a fost un test pentru reziliența noastră colectivă, iar eforturile noastre comune au demonstrat că suntem capabili să depășim orice obstacol atunci când lucrăm împreună.

În anul 2024, avem oportunitatea să transformăm lecțiile învățate în acțiuni concrete și să construim un viitor mai bun pentru toți, iar în calitate de europarlamentar și fost comisar voi face tot ce îmi stă în putință să reprezint interesele românilor cu devotament și responsabilitate, așa cum am procedat constant în ultimii ani”, arată Corina Crețu.

Însă în postare, așa cum am arătat, europarlamentarul român trage și un semnal de alarmă asupra deciziilor care urmează a fi luate de români anul acesta, în cabinele de vot, dat fiind că 2024 „este unul decesiv din punct de vedere electoral pentru viitorul României și al Uniunii Europene”:

În contextul schimbărilor care vor avea loc în următorii ani, este esențial ca alegătorii să îi voteze în deplină cunoștință de cauză pe cei care vor determina viitorul României.

Totodată, alegerile europarlamentare reprezintă un test electoral semnificativ pentru alegători, deoarece vor contura politica la nivel continental.

Doresc să reiterez un semnal de alarmă privitor la ascensiunea partidelor extremiste și populiste, ai căror lideri nu fac decât să se prezinte drept o soluție de ultimă instanță la soluțiile acestor perma-crize, profitând de pe urma nemulțumirii generale a populației.

Din păcate, în încercarea de a simula soluții simple la probleme complicate, aceștia alimentează și mai mult nemulțumirea populației.

Așa cum am declarat în repetate rânduri, politicienii pro-europeni trebuie să se unească și să coopereze pentru apărarea proiectului european de acest val periculos”.

Articolul precedentDeputat Forța Dreptei, fost primar în Alba, acuzat de DNA că a folosit angajații primăriei pentru a-și construi casele
Articolul următorCiolacu, asigurări: „Va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%”