Clotilde Armand Foto-Ziarul de Investigatii

Asociatia pentru Dreptul Urbanismului (ADU), reprezentată Alexandru Pânișoară a depus un denunț împotriva edilului Sector 1 București, Clotilde Armand și a viceprimarului Oliver Păiuși, amândoi colegi în partidul USR.

Cei doi sunt acuzați de organizația mai sus numită de infracțiuni precum: abuz în serviciu, neglijență în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Presupusule fapte care li se impută reprezentanților Primăriei Sector 1 București au legătură cu serviciul de salubrizare. Potrivit denunțătorului Alexandru Pânișoară, l-au împuternicit pe Dan Milea, consilier al viceprimarului să reprezinte Primăria Sectorului 1 în fața Autorității Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităti Publice (ANRSC) în cadrul unui control. Pentru mai multe nereguli sesizate, ANRSC a amendat Primăria Sector 1 București cu suma de 30 000 de lei, însă, Clotilde Armand și Oliver Păiuși au dorit să îl „bage în față” pe un simplu consilier.

Iată ce le-a transmis reprezentantul ADU procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București:

În data da 25.11.2020 Primarul subdiviziunii administrativ-teritoriale Sector 1, Doamna Clotilde Armand a emis un mandat, fară număr și fară data, pe care l-a transmis Autorității Naționale de Supraveghere pentru Serviciile Comunitare de Interes Public (ANRSC), prin care îl mandata pe Domul Dan Milea să reprezinte autoritatea în fata organelor de control. ANRSC a efectuat o acțiune de control neplanificat la sediul Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, având că obiect verificare respectării reglementarilor specifice serviciului de salubrizare a localităților, documentul în baza căruia s-a efectuat aceasta acțiune este Mandatul de control înregistrat la registratura Primarului Sectorului 1 sub nr. 9667/25.02.2022.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, acuzată de abuz în serviciu

Totodată, prin faptele celor doua persoane, doamna Clotilde Armand și Domnul Milea Dan, s-au încheiat acte prin care subdiviziunea administrativ-teritoriala a fost prejudiciata, în urma sancționării, pe de o parte, iar pe de alta parte, interesele colectivității locale Sector 1 nu au fost reprezentate în condițiile legii”, se menționează în denunțul făcut public de reprezentantul ADU.

Alexandru Pânișoară spune că „debandada din cadrul Primăriei Sector 1 București a ajuns la apogeu, iar procurorii ar trebui să ia măsuri”.

Reamintim, Ziarul de Investigații a relatat în exclusivitate modul în care Clotilde Armand a dus în eroare opinia publică privind demersurile de recuperare a pretinsului prejudiciu produs de Romprest, operator de salubrizare. Puteți(re)citi aici.

De asemenea, Clotilde Armand este denunțată la Parchetul de General tocmai de Agenția Națională de Integritate(ANI) cu privire la faptul că ar fi comis un alt abuz în serviciu, când s-a autonumit manager de proiect într-un proiect cu fonduri europene pentru prevenirea corupției din administrația publică.

Până la acest moment, Armand nu a avut nicio reacție pubică referitoare la acuzațiile care i se aduc.

Articolul precedentDeputat ex-PNL, trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene
Articolul următorUSR cere demisia ministrului Rafila, pe care îl acuză de „lene acută și dispreț incredibil”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”