Sursa foto: News.ro.

Sebastian Cernic, senator USR, a solicitat lui Marcel Ciolacu și lui Florin Cîțu convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea legii privind certificatul verde/Covid. De asemenea, senatorul le amintește celor doi lideri de partid că e nevoie „să revină pentru câteva zile din vacanță” și să „pună Parlamentul la treabă.” 

”Valul 5 îşi face deja de cap în Romania, iar Guvernul întârzie adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Cer preşedinţilor celor două camere, Marcel Ciolacu şi Florin Vasile Cîţu să revină pentru câteva zile din vacanţă. Să lase cafelele sorbite în pensiuni montane sau tururile televiziunilor şi să pună Parlamentul la treabă!”, a precizat Sebastian Cernic, relatează news.ro.

Sebastian Cernic: „Paturile vor fi în câteva zile insuficiente”

Totodată, senatorul USR a mai precizat că România se va confrunta cu o explozie a cazurilor de COVID-19, iar spitalele vor fi pline. Cernic este de părere că adoptarea certificatului verde/Covid este o obligație pentru a proteja populația de noua variantă Omicron.

„Dacă un Guvern de o largă majoritate PSD-PNL nu poate lua această decizie, o poate face Parlamentul. Este o obligaţie. USR nu se va uita la sondaje. Nu vom calcula totul din perspectiva câştigului politic”, a precizat senatorul.

Mai mult, Sebastian Cernic a transmis un mesaj clar coaliției de guvernare, precizând că o viață salvată face mai mult decât un procent bun pentru următoarele alegeri.

„Fiecare viaţă salvată este mai presus de un procent bun la următoarele alegeri. Iar în lupta cu Omicron în mod sigur nu vom vorbi doar de o viaţă, ci de sute sau chiar mii în următoarea perioadă”, a concluzionat Cernic.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, l-a atacat pe Alexandru Rafila, precizând că este preocupat mai mult de sondaje, la fel ca Marcel Ciolacu.

„(…) Doctorul Rafila pare că a dat jurământul lui Hipocrate pe carnetul de partid, stă cu ochii în sondaje alături de domnul Marcel Ciolacu și spune hai, mai bine să nu luăm măsuri nepopulare, poate scapă cine poate”, a precizat Ionuț Moșteanu.  

Reamintim că Marcel Ciolacu (PSD) a afirmat că certificatul verde/Covid nu este singurul instrument pentru oprirea pandemiei.

Cîțu face un compromis în privința certificatului verde

Articolul precedentAditivul alimentar E171, interzis în UE
Articolul următorPrețul gazului afectează instituțiile de cultură. Teatrul Maghiar din Cluj riscă să își suspende activitatea
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.