Sursa foto: Monitorul de Cluj
Sursa foto: Monitorul de Cluj

Portul măştii de protecţie va deveni, din nou, obligatoriu, fiind acceptate doar cele de tip medical sau FFP2.

În cursul zilei de azi, 5 ianuarie, comitetul Național pentru Situații de Urgență va decide noile restricții pentru Valul 5.

Obligativitatea măştii de protecţie: o nouă decizie, în așteptarea Valului 5 al pandemiei

Conform surselor Știrile PRO TV, se va propune obligativitatea purtării măștii de protecție doar de tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice, închise și deschise.

Tulpina Omicron devine din ce în ce mai ameninţătoare în România. Este motivul pentru care oficialii de la Bucureşti recomandă utilizarea măştilor de tip FFP2 şi a celor chirurgicale.

Nu sunt recomandate măştile din material textil, deoarece nu asigură un grad ridicat de protecţie în fața coronavirusului

Potrivit oficialilor, orice tip de mască am alege, trebuie să o schimbăm la 3 ore, în cazul în care avem o activitate fizică intensă.

Autorităţile noastre au recomandat oficial purtarea măştii de tip FFP2 ca fiind cea mai eficientă. De altfel, în Austria şi în unele landuri din Germania este chiar obligatorie în mijloacele de transport în comun, în magazinele alimentare sau în instituţii, mai arată sursa citată.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, dacă o persoană infectată este fără mască, iar cel expus poartă o mască de pânză, acesta din urmă se va bucura de protecţie în jur de 20 de minute. 30 de minute îl va proteja masca chirurgicală și două ore și jumătate – o mască FFP2.

Din 3 ianuarie, masca a devenit obligatorie în Franța, inclusiv pentru copiii de 6 ani

Purtarea măștii a devenit obligatorie în locurile publice din Franța. Regula se aplică inclusiv copiilor de 6 ani.

Până în prezent, obligaţia era valabilă pentru francezii cu vârsta de cel puţin 11 ani.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în locurile publice va fi valabilă pentru toţi francezii care au cel puţin 6 ani, conform unui decret, informează AFP, preluată de News.ro.

Articolul precedentRomânii au cele mai calde locuinţe din Europa
Articolul următorMonitorizarea video a traficului pe drumurile publice, la mâna deputaților
Jurnalist full-time / Pesimist part-time