Foto: BBC
Foto: BBC

Purtarea măştii devine obligatorie în Franța, începând de luni, 3 ianuarie 2022.

Obligativitatea se va aplica pentru toţi francezii, începând cu vârsta de 6 ani.

Purtarea măștii devine obligatorie în locurile publice din Franța. Regula se aplică inclusiv copiilor de 6 ani. Până în prezent, obligaţia era valabilă pentru francezii cu vârsta de cel puţin 11 ani

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în locurile publice va fi valabilă pentru toţi francezii care au cel puţin 6 ani, începând de luni, conform unui decret, informează AFP, preluată de News.ro.

Astfel, copiii cu vârsta de cel puţin 6 ani vor fi nevoiţi să poarte mască în locurile care primesc public, în transportul public, în incintele sportive şi în lăcaşurile de cult, arată G4 Media.

În departamentele pentru care prefecţii au decis că este obligatorie purtarea măştii în aer liber, această obligaţie va fi valabilă şi pentru copiii de cel puţin 6 ani, mai arată sursa citată.

În data de 29 decembrie 2021, Ministrul Olivier Veran evoca un ”tsunami” Omicron

Miercuri, Franța a înregistrat 208.000 de cazuri pozitive de Covid-19. Era pentru prima oară când statul depășea pragul de 200.000 de cazuri, de la începutul epidemiei.

N-aş mai vorbi despre un val pe tema Omicron. Aş vorbi, având în vedere cifrele, despre un tsunami. Există puţine şanse să scăpaţi printre picături”, le-a spus ministrul francez al Sănătăţii francezilor nevaccinaţi.

De asemenea, Veran a ținut să precizeze că 70% dintre bolnavii de Covid-19 spitalizaţi, în prezent, la Paris, nu au fost vaccinaţi.

În aceste condiții, statul francez a redus la 3 luni termenul pentru administrarea dozei booster. În plus, mai multe măsuri anti-Covid au fost înăsprite.

Articolul precedentVictime și dosare penale din cauza articolelor pirotehnice ilegale
Articolul următorRafila: „Primele luni ale lui noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time