Facebook - Mai Mult Verde
Facebook - Mai Mult Verde

Asociația Mai Mult Verde va demara campania de plantări pentru amenajarea primei păduri comunitare din România, Pădurea Cama.

Această pădure va fi amenajată în Giurgiu.

Asociația Mai Mult Verde: ”Pădurea Cama oferă o viziune naturalistă cu o selecție inițială de 55 de specii de arbori și arbuști selectate pe criterii ce țin în primul rând de potențialul ecologic al zonei”

Prima școală de științele naturii din Giurgiu, o școală informală pentru toate vârstele. Construcția Pădurii Cama are în centrul său dinamica competiției dintre plante, obținută prin metoda Miyawaki, care presupune densitate mare la plantare și diversitate crescută de specii, fapt ce genereaza un ritm de creștere intens”, au transmis reprezentanții asociației pentru protecția mediului.

Sâmbătă, 19 noiembrie, vor fi plantați minim 5.000 de puieți de diverse specii pe o suprafață de 1 hectar la Giurgiu, pe malul Canalului Cama.

Prin urmare, membrii asociației au precizat că au nevoie de voluntari implicați și hotărâți care să îi ajute la plantare.

Formularul de înscriere poate fi completat până la data de 14 noiembrie

Completează formularul de înscriere până pe 14 noiembrie și ne vom bucura împreună de o zi în mijlocul naturii și de o pădure de oameni buni și întreprinzători. Ia cu tine copiii și cățeii și vino să petrecem o zi de neuitat în aer liber”, se arată în textul publicat astăzi, 4 noiembrie, pe contul de Facebook.

Anunțul a fost făcut încă din data de 7 martie, anul curent. Pădurea comunitară Cama reprezintă un proiect dedicat conectării cetățenilor orașului Giurgiu la beneficiile directe și indirecte ale naturii.

Prin acest proiect inedit, vor fi plantate 20 de hectare de pădure naturalistă, pe malurile Canalului Cama.

Articolul precedentGabriela Firea a fost prezentă la Conferința de alegeri a organizației PSD Dâmbovița
Articolul următorUn incendiu de proporții a izbucnit în proximitatea municipiului București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time