Sursă foto: Facebook/Ministerul Mediului
Sursă foto: Facebook/Ministerul Mediului

Ministerul Mediului din România a anunțat că astăzi, 4 noiembrie, un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit la un centru de colectare a deșeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului București.

Incendiul a izbucnit în urmă cu două ore.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului după producerea acestui incendiu

Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, se arată în comunicatul postat de Ministerul Mediului din România, pe pagina de Facebook.

Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă  vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest. 

Este monitorizată calitatea aerului cu ajutorul stațiilor din Bucureștii Noi și Chiajna

În egală măsură, Ministerul Mediului a adăugat că Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna.

Articolul precedentLocuitorii din Giurgiu plantează prima pădure comunitară din România, Pădurea Cama
Articolul următorUn adept al teoriilor conspiraționiste este obligat să părăsească teritoriul Olandei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time